in

Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποδοκιμασίες και βρισιές κατά τη μεταγωγή της | Photos + Video

Στον Κορυδαλλό έφτασε λίγο πριν τις 9.30 το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 33χρονη μεταφέρθηκε με το τζιπ της Αστυνομίας από τη ΓΑΔΑ όπου και κρατείτο και συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον Κορυδαλλό. Οι εξελίξεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι καταιγιστικές.

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Τετάρτη οπότε και συνελήφθη, παρέμενε κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, όπου είχε συνεχή επιτήρηση και εποπτεία από αστυνομικό υπό τον φόβο μήπως κάνει κακό στον εαυτό της.

Τη Δευτέρα μετά τη μαραθώνια απολογία της, μεταφέρθηκε ξανά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σήμερα το πρωί στον Κορυδαλλό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που μετέδωσε το OPEN, η Ρούλα Πισπιρίγκου με χειροπέδες και με την κουκούλα του μπουφάν της στο κεφάλι πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, έξω από τις οποίες υπήρξαν από περίοικους και περαστικούς για ακόμη μια φορά έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό της.

Το ειδικό κελί
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη θα κρατηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αφού το κλίμα για εκείνη είναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Έτσι, μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό, θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Σε ό,τι αφορά στον προαυλισμό της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έπειτα από την πολύωρη απολογία της σε ανακρίτρια και εισαγγελέα αποφασίστηκε ομόφωνα η προφυλάκισή της καθώς κρίθηκε ότι είναι ύποπτη για την τέλεση νέων αδικημάτων.

Δείτε το βίντεο:

«Δεν δολοφόνησα το παιδί μου – Ευθύνες στους γιατρούς»

Στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προσπάθησε να μετακυλήσει τη ευθύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, για το θάνατο της 9χρονης, αρνούμενη ότι, τη δολοφόνησε με κεταμίνη.

Στο υπόμνημά της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας δηλώνω ότι, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να “χάσω” την παραμικρή ευκαιρία, για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία, που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Η κατηγορούμενη κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει – βασίζεται η κατηγορία, ενώ επισημαίνει ότι, ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο.

Αναφορικά με το κατηγορητήριο, που της καταλογίζει το γιατί η μικρή Τζωρτζίνα παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να απαντά ότι, αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Μέσω των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα φέρεται ότι, έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι, η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.

Άρα το κρίσιμο 20λεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

enikos.gr, ieidiseis.gr