in

Ασθενείς – αρνητές πετούν τις μάσκες στα νοσοκομεία και αρνούνται ιατρική βοήθεια στη Θεσσαλονίκη

Τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και όσα ακούν καθημερινά από αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι νοσούν και φτάνουν στο νοσοκομείο, περιέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Κατσάκας, σύμφωνα με το grtimes.gr, φέτος η πανδημία είναι των ανεμβολίαστων.

«Με θλίβει ιδιαίτερα ότι οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να παίζουν “ρώσικη ρουλέτα”. Έρχονται στα νοσοκομεία, διαμαρτύρονται, δημιουργούν προβλήματα στους γιατρούς, θέλουν να υπογράψουν για να φύγουν, λες και κάποιος τους πίεσε για να έρθουν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι οι αρνητές πετούν τις μάσκες μέσα στο νοσοκομείο, λένε στους γιατρούς ότι δεν θέλουν θεραπεία, ζητούν να υπογράψουν και να φύγουνε και δε πιστεύουν ότι νοσούν από κορονοϊό, όπως είπε ο διοικητής τους νοσοκομείου.

Ερωτηθείς για το πώς ενεργούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε και στο τέλος λέμε ότι θα ειδοποιήσουμε τον εισαγγελέα και θα αναγκαστείτε να μείνετε μέσα».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, «έτσι ώστε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων να μην υπάρχουν καρέκλες άδειες από αγαπημένα πρόσωπα».

Στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά κλίνες ΜΕΘ οι οποίες είναι όλες κατειλημμένες ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς, όπως σημείωσε ο κ. Κατσάκας, νοσηλεύονται λίγες μέρες ελαφριά και στη συνέχεια παίρνουν εξιτήριο, εν αντιθέσει με τους ανεμβολίαστους.

Όπως ανέφερε ο πνευμονολόγος Παύλος Ζαρογουλίδης, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο, το δυσκολότερο που αντιμετωπίζουν είναι η άρνηση των ασθενών για ιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα, καθημερινά καταβάλλουν προσπάθειες να τους εξηγήσουν τι μπορεί να τους προκαλέσει ο ιός και ποιος είναι ο κίνδυνος για τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Σχετικά με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 20 γιατροί που δήλωσαν ενδιαφέρον.

«Ξεκινήσαμε από 2-4 – 8 και τώρα μέσα σε αυτή την εβδομάδα φτάσαμε σε περισσότερους από 20 ιατρούς που δήλωσαν ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και αν δοθεί περισσότερος χρόνος θα υπάρχουν περισσότεροι ιατροί που θα συμμετάσχουν εθελοντικά» είπε ο κ. Νίτσας.Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν επιδοθεί φύλλα πορείας σε ιατρούς, ενώ τόνισε πως οι ιδιώτες ιατροί δεν αδιαφορούν σχετικά με όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία και τις συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοί τους σε αυτά για δεύτερο χειμώνα, και μάλιστα, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους ασθενείς τους έτσι ώστε να μην υπάρχει μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία που μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια.

Σχετικά με τα περιστατικά των αρνητών του ιού, ο κ. Νίτσας είπε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι καθημερινές, επαναφέροντας το αίτημα για το ακαταδίωκτο των ιατρών, προκειμένου αυτές οι συμπεριφορές να μπορούν να αντιμετωπιστούν και να μη κινδυνεύουν οι ιατροί, που όλο το βράδυ βρίσκονται με τους ασθενείς, το πρωί να έχουν να αντιμετωπίσουν μια μήνυση.

ΠΗΓΗ:  enikos.gr