in

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λασιθίου για στήριξη κινητοποιήσεων για Νοσοκομείο Σητείας

Ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής της Σητείας να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας και τη σύσσωμη στήριξη των φορέων της πόλης σε αυτήν την κινητοποίηση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Σητείας.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η διαρκής υποχρηματοδότηση του  Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, η αδυναμία στελέχωσης -ειδικά των περιφερειακών- Νοσοκομείων και οι κυβερνητικές πολιτικές για την Υγεία είναι ορισμένοι από τους λόγους που έχουν οδηγήσει συνολικά σε υποβάθμιση της Υγείας και νομοτελειακά οδηγούν στην ενίσχυση της ιδιωτικής παροχής ιατρικής φροντίδας στη χώρα μας με το κόστος να βαραίνει τον πολίτη. Οι ιατροί αναγκάζονται σε παραιτήσεις και, παρά τις προκηρύξεις των κενών θέσεων, νέοι ιατροί δεν έρχονται. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές και βούληση, ώστε να στηριχτούν τα Νοσοκομεία μέσω αύξησης των δαπανών για την Υγεία, να δοθούν μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταστεί επωφελές για το δημόσιο συμφέρον και την τοπική κοινωνία. Ειδάλλως, οι πολίτες θα είναι διαρκώς οι χαμένοι της υπόθεσης, αφού η μια κλινική μετά την άλλη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, οι εφημερίες θα φαντάζουν πολυτέλεια και το Νοσοκομείο θα υπολειτουργεί.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και την τοπική κοινωνία να στηρίξουν την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, να σταθούμε ως πολίτες δίπλα και να παλέψουμε για το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Υγείας που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους ισότιμα.

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου

Η Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας