in , , ,

Μάθημα αποταμίευσης στο Β' Δημοτικό Νεάπολης

Κάποιες έννοιες στις μέρες που ζούμε είναι ξεχασμένες λόγω των οικονομικών δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουμε, ο κάθε ένας με το δικό του βάρος και τρόπο.
 
Υπάρχουν όμως αξίες και ιδανικά που στα νέα παιδιά πρέπει να περάσουν χωρίς να ξεθωριάσουν ή να αλλοιωθούν ώστε να γίνει εφικτό να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου.
Ευτυχώς στα δημόσια σχολεία οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν πρωτοβουλίες που μέσα στους στόχους είναι ακριβώς και αυτό, να κρατηθούν ζωντανές οι αξίες εκείνες που όλοι μας έχουμε διδαχθεί στα σχολικά χρόνια μας. Όλοι μας θυμόμαστε την αποταμίευση και τους σιδερένιους κουμπαράδες των ταχυδρομείων που βρίσκονταν σχεδόν σε όλα τα απιδιά δωμάτια σε έντονα χρώματα, κόκκινου, μπλε, πράσινου.
30 10 14 b dhmotiko
Με αφορμή την 31η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του 2ουΔημοτικού Σχολείου Νεάπολης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα για την αποταμίευση. Το σχολείο επισκέφθηκε  η κα. Μαριλένα  Σφυράκη, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγίου Νικολάου και μοίρασε στους μαθητές το παραμύθι «Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος», μέσα από το οποίο περνούν μηνύματα σχετικά με την αποταμίευση και την αξία της. Το παραμύθι το διάβασε η ίδια στα απιδιά  και στην συνέχεια συζήτησαν μεταξύ τους όλα όσα αφορούν την αποταμίευση.
Στο τέλος, σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι φέτος κλείνουν 80 χρόνια ζωής, για να ξεκινήσουν άμεσα να κάνουν πράξη στην καθημερινότητα τους όλα όσα το παραμύθι τους δίδαξε.
 
ΘΑΝΟΣ Κ