in , ,

Πρόεδρος στον ΕΣΔΑΚ ο Ζερβός;

Την προεδρία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης θα διεκδικήσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, με το συνδυασμό του οποίου εξ άλλου, ο κ. Ζερβός εξελέγη στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης. Την εκλογή του έχει σχεδόν εξασφαλισμένη με βάση τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος του ΕΣΔΑΚ όπου συμμετέχουν οι εκπρόσωποι τους οποίους έχουν εκλέξει οι Δήμοι – μέτοχοι της Συνδέσμου.
Πιθανόν ο τ. Δήμαρχος Ηρακλείου Ι. Κουράκης που προήδρευε και στον ΕΣΔΑΚ να είναι ο δεύτερος υποψήφιος για την προεδρία. Η εκλογή του νέου Δ.Σ. του ΕΣΔΑΚ που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την επόμενη πενταετία στο σχεδιασμό και κατασκευή πολύ σημαντικών έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, τοποθετείται περί τις 10 Νοεμβρίου.
Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού η εκλογή του δημάρχου της πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου στην προεδρία του νευραλγικού αυτού παγκρήτιου φορέα, ενέχει και πολιτική αλλά και ουσιαστική αξία, με δεδομένο ότι το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, δεσπόζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κρήτη.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com