in , ,

2013, χρονιά δράσης απο την ΕΘΟΑΝ

Κόντρα στην γενικότερη μιζέρια, και μελαγχολία που οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν πέσει έρχεται η Ε.Θ.Ο.Α.Ν. για να δηλώσει με την παρουσία και τις δράσεις της ότι το 2013 θα είναι μια χρονιά γεμάτη, τόσο σε θεατρικές παραστάσεις, σε δρώμενα για τα απιδιά αλλά και γενικότερα σε παρουσίες επί σκηνής.
Η Θεατρική ομάδα του Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης την καθιερωμένη της ανοικτή συνάντηση – κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία ώστε να πλησιάσει την ομάδα και να ενταχθεί σε αυτήν.

«Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο η ομάδα μας κάνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους όσους θέλουν να ενταχθούν σ ε αυτήν και να πάρουν μέρος στις δράσεις που σχεδιάζουμε. Και την χρονιά αυτή προσήλθαν νέα σε ηλικία άτομα και αυτό μας χαροποιεί πολύ γιατί συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι που έχουν την διάθεση να γίνουν μέλη στην δική μας ομάδα.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιπρόεδρος της Ε.Θ.Ο.Α.Ν. Κωστής Κεφαλούκος τονίζοντας ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται ώστε να μην θεωρείται από κανένα ότι η Ε.Θ.Ο.Α.Ν. είναι ένα κλειστό λόμπυ ανθρώπων που ενεργεί μόνο του χωρίς την ενίσχυση του και την ανανέωση του.

Η επιτυχία του τελευταίου έργου της ομάδας «Τα κόκκινα φανάρια» είχε προκαλέσει σκέψεις στα μέλη της ομάδας για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους από την στιγμή που ο πήχης έχει ανέβει αρκετά. Τα πλάνα της ομάδας είναι πολλά για την χρονιά που έχει ξεκινήσει και δεν αφορούν μόνο το κομμάτι των παραστάσεων αλλά θα υπάρξει και δραστηριοποίηση και σε άλλους τομείς. Τα μέχρι τώρα ανακοινώσιμα νέα της Ε.Θ.Ο.Α.Ν. είναι ότι το καλοκαίρι το έργο που θα παρουσιάσει θα είναι του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από την γέφυρα». «Έργο με πολύ δυνατό κείμενο που σε αυτό θα δώσουμε όλη μας την προσοχή και την προσήλωση μας, χωρίς να προσπαθήσουμε να εντυπωσιάσουμε με σκηνικά η με κουστούμια από την στιγμή που το κείμενο στο έργο αυτό είναι όλος ο κορμός του έργου. Σαν ομάδα έχουμε ανεβάσει ξανά τον ίδιο συγγραφέα στο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» πριν από τρία χρόνια.

Η δεύτερη δράση που άμεσα θα ξεκινήσει είναι η προσπάθεια μας να φέρουμε τις μικρές ηλικίες κοντά στο θέατρο με πολύ θεατρικό παιχνίδι. Στην ομάδα έχουμε ικανότατους εκπαιδευτικούς που θα οργανώσουν την πρωτοβουλία αυτή. Η δράση αυτή θα εξελιχθεί στο ΡΕΞ με δωρεάν συμμετοχή από όλα τα παιδιά και περιμένουμε με αγωνία να τα δούμε επί σκηνής μαζί μας.» είπε ακόμα ο Κωστής.

 Να λοιπόν που δεν πρέπει επ’ ουδενί να το βάζουμε κάτω και ο κάθε ένας, φορέας, σύλλογος, άτομο από το δικό του μετερίζι να προσπαθεί να κάνει πράγματα σε καιρούς δύσκολους όπου το κεφάλι μας πρέπει να το έχουμε ψηλά και το χαμόγελο καλά ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μας.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ