in , , ,

Μήνυμα ενότητας από τους εμπόρους του νομού Λασιθίου

«Αυτά που μας ενώνουν σαν νομός Λασιθίου είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν» με την φράση αυτή να είναι αποδεκτή από όλους ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η διαδικτυακή τηλεοπτικής εκπομπή του web tv του www.anatolh.com «εδώ ζούμε».
Καλεσμένοι στο στούντιο ήταν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων του νομού Λασιθίου οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανικό εμπόριο έδειξαν ότι σαν κοινωνίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε την όλη κρίση ενωμένοι και δυνατοί σαν Λασιθιώτες και όχι μεμονωμένα σαν Αγιονικολιότες, Ιεραπετρίτες, Σητειακοί και Νεαπολίτες.

 Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ιεράπετρας Απόστολος Παπαιωάννου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης Σταύρος Τζώρτζης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μαρνέλλος που ήταν παρόντες στο στούντιο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης και επαγγελματίας Δημοσθένης Μεθυμάκης που έδωσα το παρόν στην εκπομπή μέσω skype και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικιτάκη που η σύνδεση μαζί της δεν επετεύχθει αλλά μίλησε με την ΑΝΑΤΟΛΗ τηλεφωνικά.

Όλοι ανεξαίρετος οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου του νομού με ξεκάθαρη άποψη και κρίση λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που το λιανικό εμπόριο αντιμετωπίζει, με τους αβάστακτους φόρους, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών με τις απανοτές μειώσεις σε μισθούς συντάξεις δώρα κλ, στέκονται όρθιοι ακόμα και αγωνίζονται. Συμμετέχουνε ενεργά στα κοινά των περιοχών μας, είναι μπροστάρηδες σε αγώνες και σε κινητοποιήσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα και θέλουν ένα Λασίθι ενωμένο και παραγωγικό.

Θέλουν μια πολιτεία να σκύψει με σύνεση στα προβλήματα της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας που είναι οι ίδιοι, οι τράπεζες να σταματήσουν τα παιχνίδια τους και βέβαια οι τοπικές κοινωνίες να μην σταματήσουν να τους εμπιστεύονται και να προτιμούν να πραγματοποιούν τις όποιες αγορές τους από τα καταστήματα του τόπου τους.

Σε ότι δε αφορά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων, για πρώτη εκφράστηκε η άποψη των επαγγελματιών να είναι αποκρυσταλλωμένη υπέρ της ενότητας των τοπικών κοινωνιών και της κοινής διεκδίκησης του νομού Λασιθίου που θα πρέπει να απαιτήσει ενωμένο πολλά περισσότερα.

 Ήδη οι εμπορικού σύλλογοι του νομού μέσω της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Λασιθίου θα συμμετέχουν στην κοινή συνάντηση των φορέων του νομού που θα γίνει το πρωί της Κυριακής στην Παχιά Άμμο για να συναποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Την εκπομπή μπορείτε να δείτε αν επισκεφτείτε την σελίδα www.anatolh.com 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ