in , , , , ,

Τα κενά στα σχολεία του Μεραμπέλλου, γονείς, δάσκαλοι και περιφερειακός διευθυντής Κρήτης

Μετά την συνάντησή τους με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη οι δάσκαλοι και οι γονείς καταθέτουν τους προβληματισμούς τους για την άσχημη εικόνα της λειτουργίας των σχολείων σε επίπεδο Μεραμπέλλου και Οροπεδίου Λασιθίου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών κ. Μαρία Στρατάκη σημειώνει:  «Το Δ.Σ. του συλλόγου διαμαρτύρεται έντονα για τη λογιστική λογική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που διαλύει το παιδαγωγικό κλίμα των σχολείων, καταργεί στην πράξη την ενισχυτική διδασκαλία, υποβαθμίζει το ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων και αναγκάζει τους διευθυντές των σχολείων να υπογράψουν για τη μετακίνηση συναδέλφων, ενώ με φτηνές επικοινωνιακές πρακτικές  προσπαθεί να πείσει γονείς και κοινωνία ότι τάχα στα σχολεία υπάρχουν ώρες που περισσεύουν.
Οι Σύλλογοι και η Ένωση γονέων- μαθητών, που ήταν στην συνάντηση με τον κ. Τερζάκη, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές των ολετήρων του Δημόσιου Σχολείου. Δεν περισσεύει ούτε μια ώρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα κενά των σχολείων δε θα καλυφθούν με μπαλώματα».
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 
ΔΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Πέμπτη 25/2/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειακού Δ/ντή  Εκπ/σης  Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη με τους Δ/ντές των σχολείων της Δ.Ε. του Δήμου Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου  και Ιεράπετρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Τον περιφερειακό Δ/ντή καλωσόρισε ο Δ/ντής  Δ/θμιας  Εκπαίδευσης  Λασιθίου κ. Αϊβαλιώτης Βασίλης και στη συνέχεια ο κ. Τερζάκης συνομίλησε με τους Δ/ντές σε κλίμα συναδελφικής κατανόησης και συναίνεσης.
Προέτρεψε όλους να προτάσσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο στην άσκηση των καθηκόντων τους και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια από μέρους του στην επίλυση διαφόρων θεμάτων.
Επικεντρώθηκε δε η τοποθέτησή του, στο δημόσιο διάλογο για την παιδεία και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμβολή των εκπαιδευτικών της πράξης σε αυτόν.
Άκουσε με  προσοχή τις τοποθετήσεις  των παρευρισκομένων, έδωσε διευκρινίσεις, και απάντησε σε πολλά ερωτήματα.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που έθεσε προβληματισμούς με στόχο την καλύτερη οργάνωση της νέας χρονιάς.