in ,

 Δεν θα ανεχτούμε καμία σύμπτυξη τμημάτων, αγανακτούν οι εκπαιδευτικοί του Μεραμπέλλου

«Καμία συγχώνευση τμημάτων»
 
Με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας στις 22/10/2019 και θέμα ενημέρωση και επιβεβαίωση στοιχείων MySchool καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να συμπτύξουν τμήματα, καθώς ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε προσωπικό παραπάνω από το επιτρεπτό της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 25/1.
Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να παρέμβουν στις διαδικασίες των εκάστοτε ΠΥΣΠΕ. Στη γραμμή αυτή ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης με έγγραφό του με τίτλο «Επιβεβαίωση στοιχείων» ζητά από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατ’ ουσία, να προβούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις συναδέλφων. Μάλιστα κλείνοντας το έγγραφο αναφέρει πως η μη τήρηση όσων εμπεριέχονται στο έγγραφο αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Το Υπουργείο Παιδείας αντί να δώσει λύσει με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ σε Γενική και Ειδική Αγωγή, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών, προσπαθεί να δώσει λύση με συγχώνευση τμημάτων.
Δεν θα ανεχτούμε καμία σύμπτυξη τμημάτων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου χαιρετίζει τη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Χανίων και της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, οι οποίοι ενημέρωσαν εγγράφως τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης ότι θα παραιτηθούν αν επιμείνει στην εντολή του για συγχώνευση τμημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
 
Καλούμε:

  • Τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ να μην ενδώσουν στις απειλές του Υπουργείου και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.
  • Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να ανακαλέσει άμεσα τα  έγγραφα που στέλνει και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις.
  • Τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.