in , , ,

Θα βγούμε και στον δρόμο αν χρειαστεί για το δίκαιο αίτημα μας. video – fotos

Τοπική εκκλησία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από το Μεραμπέλλο, συνδικαλιστές της Αστυνομίας, δικηγόροι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Νεάπολης και απλοί πολίτες εκφράστηκαν με κάθε τρόπο κατά του σχεδιασμού του Υπουργείου και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης και μεταφορά της λιγοστής του δύναμης στον Άγιο Νικόλαο.
_D200223 p3
Σχεδόν γέμισε η αίθουσα του κινηματογράφου «Δρήρος», όπου φιλοξενήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση με αντικείμενο την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος. Τη συνέλευση διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
 
Να δώσομε ηχηρό μήνυμα
«Το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας είναι δίκαιο, λυπάμαι για τη μικρή συμμετοχή, καθώς όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σαν τοπική κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από διάλογο  και όχι με τον τρόπο αυτό. Θέλω όλοι μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πετύχουμε στη σύνταξη του μηνύματός μας που αφορά την ασφάλεια του πολίτη. Αυτό που ζητάμε δεν είναι άδικο σε καμία περίπτωση», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος αμέσως μετά το καλωσόρισμα και μια μικρή εισαγωγή στο θέμα από τον πρόεδρο της τοπικής δημοτικής κοινότητας Νίκο Συλλιγάρδο.
Ακολούθησε η ενημέρωση από το Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κουνενάκης είπε ότι κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια αυτή. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πανίκος Καρατσής είπε ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη. Με την σειρά του ο κ. Γιώργος Πάγκαλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε πως δεν αποφασίζουν οι βουλευτές ή οι υπουργοί αλλά οι γενικές συνελεύσεις και τάχθηκε υπέρ του δίκαιου αγώνα.
Μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης κ. Στέλιος Καρακούδης, ο Γραμματέας της Ένωσης και Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Γιώργος Καρτσάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, ο κ. Σταύρος Τζώρτζης από τον Εμπορικό Σύλλογο της Νεάπολης και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μανδελένης.
Στο τέλος της συνέλευσης ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Νίκος Συλλιγάρδος τόνισε: «Το θέμα παρακολουθεί στενά η δημοτική αρχή και αν χρειαστεί ακόμα και στους δρόμους να βγούμε, όλοι θα το πράξουμε, ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και το πιο λογικό σε ό,τι αφορά την συνέχιση της παρουσίας αστυνομικής δύναμης στην περιοχή που κανείς δεν θέλει να γίνει ξέφραγο αμπέλι».
_D200228 p5 _D200229 p6 _D200232 p1 _D200233 p7 _D200238 p8 _D200241 p9 _D200243 p11 _D200244 p12 _D200250 p14 _D200252 p16 S1550179 p20 S1550182 p17 S1550185 p13
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ