in , , , , , , ,

Οι άνθρωποι, η μουσική και η προσφορά στην κοινωνία, video – audio

Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν την μουσική και τους δημιουργούς της, που ζουν ανάμεσα μας και γνωρίζουν τις αδυναμίες μιας κοινωνίας, θέλουν με την δική τους εθελοντική συμβολή και συμμετοχή να στηρίξουν τις ατέλειες που πολλές φορές η ίδια η πολιτεία αφήνει να υπάρχουν.
Οι Μανώλης Κλώντζας, Αντώνης Κουμπανάκης, Θωμάς Οικονόμου, Μιχαήλ Πάγκαλος, Ξανθούλα Πορφυράκη, Στέφανος Σηφουνάκης, Γιώργης Τσιχλής, Παναγιώτης Χουλιάρας και Νίκος Τζώρτζης είναι οι «Τάδε», το μουσικό σχήμα που για τέταρτη φορά παρουσιάζει στο κοινό της περιοχής, μέσα από δύο συναυλίες αυτή την φορά ένα αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το Σάββατο στο «Δρήρος» στη Νεάπολη και την Κυριακή στο «Ρεξ» στον Άγιο Νικόλαο το σχήμα θα παρουσιάσει 30 από τα πάρα πολλά τραγούδια του συνθέτη, θα συμπεριλάβει και τραγούδια που δεν ξέρουμε, αλλά και πτυχές της ζωής του Σταύρου Ξαρχάκου άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Οι «Τάδε» απόλυτα συνειδητοποιημένοι και γνωρίζοντας τις αδυναμίες της κοινωνίας παραδέχονται ότι απλά κάνουν αυτό που μπορούν για τον τόπο τους και καλούν σε δράσεις παρόμοιες και όλους τους υπόλοιπους.
«Αν καταφέρουμε ο καθένας να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει, τότε και μόνο τότε θα δούμε την καθημερινότητά μας καλύτερη και την κοινωνία μας πιο δυνατή», ανέφερε ο Γιώργης Τσιχλής.
Ο Μιχαήλ Πάγκαλος πρόσθεσε ότι «όσο μας πληγώνουν οι αδυναμίες και η ανικανότητα των φορέων και της πολιτείας, τόσο θα πρέπει εμείς οι ίδιοι κάτι να κάνουμε για τους άλλους».
Το εισιτήριο είναι μόλις 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα της συναυλίας στη Νεάπολη στηρίζουν οικονομικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Νεάπολης, ενώ του Αγίου Νικολάου θα ενισχύσουν την καλύτερη λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Πρωτοβουλίες που χρειάζονται υποστηριχτές, συμμετοχή και συνδρομή, καθώς καλύπτουν κενά στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας.
Άλλωστε η ανταμοιβή στις πολύμηνες πρόβες και προετοιμασίες είναι για τα μέλη των «Τάδε» αυτή ακριβώς η παρουσία του κοινού και η ενίσχυση του σκοπού μέσω του εισιτηρίου.
Οι συναυλίες είναι ένα αφιέρωμα στον δημιουργό και όχι απλά μερικά από τα εμπορικά και μόνο τραγούδια του, καθώς οι καλλιτέχνες θέλουν να γνωρίσουν στο κοινό τον Σταύρο Ξαρχάκο, που πολλοί δεν γνωρίζουν.
Με αυτή την παραγωγή τους οι «Τάδε» έρχονται να διατρανώσουν, ότι όταν υπάρχει θέληση, τότε πολλά μπορούν να γίνουν.
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 μ.μ. και τις υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και ο ΠΑΟΔΑΝ.
 


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ