in , , , ,

Λουκέτο στο Α.Τ Νεάπολης; απόψε το θέμα στο τοπικό συμβούλιο στις 7 μ.μ

Ανησυχία ξανά για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης καθώς η πρόταση από την ηγεσία της αστυνομίας της Κρήτη σε ότι αφορά το σχέδιο αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο περιλαμβάνεται το κλείσιμο του Α.Τ της Νεάπολης και η μεταφορά των υπηρεσιών του στο Α.Τ του Αγίου Νικολάου.
 
Ερωτηματικά γεννιούνται με αυτή την πρόταση καθώς όλοι γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο Α.Τ έχει και επιπλέον υπηρεσίες στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί, τόσο τις μεταγωγές στις φυλακές αλλά και στην λειτουργία των δικαστηρίων.
 
Επιπλέον ετοιμάζεται λίγο έξω από τη Νεάπολη το 2ο σε χωρητικότητα σωφρονιστικό ίδρυμα  στην Κρήτη και θα περίμενε κανείς η αστυνομική δύναμη της περιοχής να ενισχυθεί περισσότερο και όχι να μπει λουκέτο στο τοπικό Α.Τ της ιστορικής έδρας του Δήμου Αγίου Νικολάου. Την ώρα δε που τοπικοί φορείς και πολίτες ζητούσαν την ενίσχυση του Α.Τ που έχει σαν γεωγραφικό πεδίο ευθύνης μεγάλο χιλιομετρικό χώρο διαπιστώνουν ότι η ηγεσία της αστυνομίας επιθυμεί να κάνει ακόμα πιο αδύναμη την επαφή της με την περιοχή.
 
«Σαφώς και δεν αποδεχτούμε ετσι απλά την συγκεκριμένη πρόταση της ηγεσίας της αστυνομίας της Κρήτης χωρίς αν μας λένε την ίδια ώρα κάτι άλλο που θα μας δώσουν ώστε να μην χαθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους. Στην συνάντηση στο Ηράκλειο ήταν παρόν ο αντιδήμαρχος Νίκος Χαριτάκης ο οποίος και θα μας ενημμερώσει σχετικά. Πάντως σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την συγκεκριμένη πρόταση.» σχολίασε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός. Το θέμα δε θα συζητηθεί και στο τοπικό συμβούλιο της Δευτέρας στις 7 εκτός ημερήσιας διάταξης.
 
«Η πρόσκληση του συμβουλίου είχε ήδη βγει πριν μάθουμε για το θέμα αυτό, όμως σαφώς και θα το συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκος Συλλιγάρδος. Στην συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται να δώσουν το παρόν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες οι οποίοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την συγκεκριμένη πρόταση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαθέσεις που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση της περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ