in , , ,

Τα είπαν μεταξύ τους.

Εσωτερικής κατανάλωσης ήταν η τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Νεάπολης καθώς παρά το σοβαρό θέμα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε την κατάργηση του Α.Τ της πόλης με βάση το νέο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας μόνο λιγοστοί ούτε καν δέκα  πολίτες έδωσαν το παρόν.

 

Μπορεί το τοπικό συμβούλιο σε μια δημοτική κοινότητα να έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα και να μην λαμβάνει αποφάσεις αλλά θα περίμενα κανείς με την συνεχιζόμενη απαξίωση της περιοχής της Νεάπολης και τα συνεχόμενα λουκέτα σε υπηρεσίες και σε οργανισμούς τουλάχιστον οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων να έδιναν το παρόν για την ενημέρωση τους σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Παρόλα αυτά στο συμβούλιο δεν ήταν καν ούτε όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου ούτε και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νεάπολης ενώ σαν φορείς μόνο ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου έδωσε το παρόν και μέλη των Νέων Νεάπολης, του σκοπευτικού ομίλου και της ΑΕΝ.

2

Ο ίδιος δε ο πρόεδρος Νίκος Συλλιγάρδος θέλοντας να δικαιολογήσει την απουσία του κόσμου είπε πως δεν είχε τον χαρακτήρα της Λαϊκής συνέλευσης η συνεδρίαση του τοπικού με τον τοπικό σύμβουλο  Δημήτρη Γαλανάκη να κάνει λόγο για κακό συντονισμό και προβολής του σημαντικού αυτού θέματος. Στην συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν πολλά ζητήματα με κυρίαρχο αυτό της επόμενης μέρας για τη Νεάπολη από την στιγμή που όλα δείχνουν ότι το λουκέτο στο Α.Τ είναι οριστικό ενώ σε καμία περίπτωση το τμήμα των ΤΑΕ που θα μεταφερθεί στην πόλη δεν θα καλύψει το κενό στην αστυνόμευση που θα δημιουργεί την στιγμή που οι δυνάμεις των ΤΑΕ έχουν άλλο σκοπό και άλλες αποστολές. Ούτε διοικητικές υπηρεσίες προσφέρουν  ούτε και αστυνόμευση στους δρόμους κάνουν.

 

Ο αντιδήμαρχος Νεάπολης Κωστής Κοκκίνης έκανε ένα σύντομο απολογισμό και παρουσίασε το ιστορικό της εξέλιξης αυτής και φτάνοντας στο σήμερα είπε πως επί του πρακτέου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός από την στιγμή μάλιστα που δεν πέρασε κάν από την βουλή και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας προς υπογραφή και άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ.

 

Ο ίδιος δε θέλοντας να δείξει την πραγματική στήριξη από την μεριά του Δήμου είπε πως με βάση της απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου μόλις εκδοθεί το συγκεκριμένο ΦΕΚ ο Δήμος μέσο του δικηγορικού γραφείου που έχει για το θέμα συνεργασία θα προβεί σε αίτημα ακύρωσης ενώ δεν έκρυψε και το γεγονός ότι και στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε ο φόβος ότι μετά το Α.Τ θα ακολουθήσει και το λουκέτο στα δικαστήρια, πλήγμα που πλέον αφορά όλο το νομό Λασιθίου.

 

Θέμα που άμεσα θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους φορείς του νομού διότι αν φύγουν τα δικαστήρια από το Λασίθι τότε σαφώς τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλά και θα αφορούν όλες τις επαρχίες του νομού Λασιθίου.

 

Ο ίδιος δε ο αντιδήμαρχος για όλες τις συμβουλές και παρεμβάσεις στο θέμα του Α.Τ της Νεάπολης και την νομικής οδού που προφανώς θα ακολουθηθεί ευχαρίστησε το δικηγορικό γραφεί του Ανδρέα Κούνδουρου γιό του Τίτου Α. Κούνδουρο.

 

Τέλος το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στις όποιες συναντήσεις γίνουν με τον ίδιο του Υπουργό προτιμότερα, να εκπροσωπηθεί και το συμβούλιο από τον τοπικό σύμβουλο Μανόλη Σπανάκη.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ