in ,

Όταν συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσο αξίζεις παίρνεις λιγότερα από όσα συμβιβάζεσαι .

…γράφει ο αναγνώστης Φουκαράκης Κώστας
Οροπέδιο Λασιθίου 7/1/2015
Μετά από 25 χρόνια βρέθηκα εδώ εν μέσω κακοκαιρίας , μόνιμες διακοπές ρεύματος μέχρι την ολική διακοπή για 22 ώρες .
Τα μισά χωριά με ρεύμα τα υπόλοιπα στο σκοτάδι , Τηλ στη ΔΕΗ (αφήστε μήνυμα , και μετά χώρος για μηνύματα δεν υπάρχει ) κατέβηκα καφενείο και κατάλαβα γιατί αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται χρόνια σε κάθε κακοκαιρία ,
Μια χούφτα ηλικιωμένοι που θεωρούν φυσικό στη κακοκαιρία το ρεύμα η τηλεόραση να σταματάει στη πρώτη νιφάδα χιονιού και να είναι και ευχαριστημένοι που τα τηλέφωνα (σταθερά) δουλεύουν ακόμα γιατί άλλες φορές ………………….
Κατάλαβα γιατί δεν έχουμε ΒΟΑΚ με αποτέλεσμα νεκρούς νεκρούς γιατί το Αεροδρόμιο Καστελίου εξαγγέλλεται πάντα λίγο πριν τις εκλογές από κάτι παρατρεχάμενους Υπουργίσκους , και κάποιοι να συνωστίζονται να φωτογραφηθούν μαζί τους , να τους πιστεύουμε να τους χειροκροτούμε και στο τέλος να τους ξαναψηφίζουμε .
Διάβασα κάπου ότι το ΔΥΚΤΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟ το σπήλαιο Ψυχρού στο οποίο γεννήθηκε ο Δίας έχει έσοδα 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που πάνε γιατί και το πρόγραμμα συντήρησής του νομίζω κόπηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού .
Ζητάμε τα αυτονόητα όπου κι αν ζούμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν άνθρωποι από το κράτος τη περιφέρεια και από οπουδήποτε αλλού .
Δεν είπα για το Δήμο αλλά οφείλω αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά να δώσω συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και στο προσωπικό γιατί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει (ένα μηχάνημα και ένα χειριστή) κράτησε το δρόμο ανοιχτό περιφερειακά με την παρουσία του νύχτα μέρα .
Θα μου πείτε και κάποιοι καλά τόσο χιόνι ρεύμα και τηλεόραση θέλετε ? να υποθέσω λοιπόν ότι στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ που έχει μόνιμα χιόνι , μόνιμη κακοκαιρία δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε τηλεόραση ποτέ ? Όσοι αμβιβάλετε να πάτε να το διαπιστώσετε .
Ταξιδεύεις στο εξωτερικό , γυρίζεις Ελλάδα και ντρέπεσαι λίγο χωρίς να φταίς εσύ , απλά καθησυχαστήκαμε δεν διεκδικήσαμε τίποτα ποτέ , γονατίζαμε μπροστά τους , τους θεωρούσαμε δυνατούς και δε ξέραμε ότι εμείς τους δώσαμε δύναμη .
Έρχονται και εκλογές, ευκαιρία να διεκδικήσουμε με τη ψήφο μας και μετά τις εκλογές με τη φωνή μας με τη παρουσία μας ……………

Φουκαράκης Κώστας .