in

Όταν οι τοπικές κοινωνίες θέλουν, τότε μπορούν, video

 

Καλό Χωριο, Κρούστας, Βραχάσι –Μίλατος – Σίσσι, Βουλισμένη και Νεάπολη, στις εκλογές της Κυριακής 26 του μήνα συμμετέχουν τις τοπικές τους κοινότητες με συνδυασμούς που δεν ανήκουν σε κάποιο από τους κεντρικούς. Με τη δυνατότητα που δίνει ο Κλεισθένης οι τοπικές αυτές κοινωνίες δείχνουν ότι θέλουν χωρίς εξαρτίσεις από κεντρικούς συνδυασμούς να συμμετάσχουν στα κοινά των περιοχών τους με διάθεση για το τόπο τους.

Στο πάνελ της εκπομπής του web t.v του fonien.gr βρέθηκαν εκπρόσωποι των ανεξάρτητων κινήσεων απο το Βραχάσι ο Κώστας Κυβερνητάκης και απο το Καλό Χωριό ο Γιώργος Μαργιολάκης.

Στην συζήτηση φάνηκε το πάθος των τοπικών κοινωνιών ώστε να γίνουν πράγματα στον τόπο τους, τις διαθέσεις ενότητας που έχουν, την διάθεση της συνεργασίας και πάνω από όλα να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν για αυτό

Στην εκπομπή ήθελα και επιδίωξα στην εκπομπή να βρίσκονται και μέλη της κίνησης των ανεξάρτητων Δημοτών Νεάπολης, της κίνησης που αν δεν κάνω λάθος πρώτη προέκυψε στον Δήμο Αγίου Νικολάου .

Μίλησα με υποψήφιους τοπικούς συμβούλους έστειλα μαιλ για την πρόσκληση στην εκπομπή όμως τελικά οι ίδιοι αποφάσισαν να μην παραστούν .

Την ίδια στιγμή μας κάλεσαν στη Νεάπολη να μας πούμε ότι θέλουμε αν και σαν μέσο έχουμε καταγράψει και μεταδώσει όλες τους τις συναντήσεις και ανοικτές συνελεύσεις  με εκτενή ρεπορτάζ.

Αρνήθηκαν να βρεθούν στο πάνελ με το φόβο, όπως μου μετέφερε τηλεφωνικά ένας εκ του σκληρού πυρήνα της κίνησης για  μην παρεκτραπεί η κουβέντα,  λες και εμείς εδώ δεν ξέρουμε να κάνουμε διάλογο, δεν μπορούμε να συντονίσουμε παραγωγικές συζητήσεις και βρισκόμαστε μόνο για να μαλώνουμε.

ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ

Αυτή τους η άρνηση απλά δεν βοηθά την προβολή της κίνησης τους ενώ την ίδια στιγμή φανερώνει την αδυναμία, προφανώς λόγο του μέσου όρου ηλικίας των περισσοτέρων υποψηφίων, να κατανοήσουν την δυναμική των νέων μέσων ενημέρωσης.

Λυπάμαι, προσωπικά,  που με την στάση τους αυτή παίρνει η μπόρα και υποψήφιους από τη Νεάπολη που θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ, να μιλήσουν για την κίνηση τους, τους στόχους και το αύριο στον τόπο.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

Θ.Κ