in ,

Όταν αποφασίζουμε εμείς για εμάς!

…γράφει η Ρουκουνάκη Μαρία Διπλ. Πολ. Μηχανικός – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «αλλάΖουμε τον Δήμο»

Σε έναν Δήμο η καλύτερη μορφή διοίκησης θα ήταν η άμεση δημοκρατία. Λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών εκλέγονται αντιπρόσωποι που τους εκπροσωπούν. Όσο μικρότερη είναι μια περιοχή πληθυσμιακά όμως, ενδείκνυται να γίνονται λαϊκές συνελεύσεις και να αποφασίζονται τα θέματα που θα προωθήσουν. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές κάποιες τοπικές κοινωνίες αποφάσισαν να το εφαρμόσουν, ώστε να συσπειρώσουν τους πολίτες και να προωθήσουν εντατικότερα τα προβλήματα του τόπου τους.

Πρώτη ξεκίνησε η Νεάπολη, η ιστορική πρωτεύουσα του νομού με συσσωρευμένα πολλά προβλήματα χρόνων. Η στήριξη τέτοιων ενεργειών είναι πολύτιμη και ειδικά όταν γίνονται ανοικτές συναντήσεις πριν, αλλά και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν το ίδιο μετά τις εκλογές, όπως δόθηκε. Οι Νεαπολίτες έχουν δείξει ότι αγαπάνε την πόλη τους και το μόνο που χρειάζονται είναι το κίνητρο για να δουλέψουν όλοι μαζί. Παραδείγματα είναι πολλά, όπως ο ποδηλατικός σύλλογος, η γιορτή του 15αύγουστου κ.α. ‘Οσοι περισσότεροι συμμετέχουν στο ίδιο συμβούλιο, ακόμα και με διαφορετικές απόψεις, που οδηγούν σε γόνιμο διάλογο, τόσο ενισχύεται η πολυφωνία. Χωρίς πολώσεις και στείρες αντιπαραθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε ήδη από την ανεξάρτητη κίνηση, πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα με την απαραίτητη καθαριότητα, τον φωτισμό, τις σημειακές επιδιορθώσεις των δρόμων, την ύδρευση, την επιδιόρθωση κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες όπως τα ΓΑΚ – ιστορικό κτίριο το ίδιο. Με πολύ μικρές επεμβάσεις μπορεί να αναδειχτεί το εσωτερικό της πόλης που κρύβει ανομολόγητους θησαυρούς όπως το Φραρώ, τη Δρήρο, τη μοναδική στην ορθοδοξία εικόνα του θανάτου κ.α. Να επισκευαστούν οι κρήνες, τα καλντερίμια, να τοποθετηθούν πινακίδες καλαίσθητες σε μνημεία παλαιότερα αλλά και νεώτερα.

Ταυτόχρονα να κοιτάξουμε στο μέλλον, με τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν. Προτάσεις που θα τεθούν προς συζήτηση για την προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα, της εκμετάλλευσης του κτιριακού πλούτου, της τουριστικής προώθησης ως ιστορική πρωτεύουσα-παραδοσιακή πόλη. Πάντα με προτροπή από την τοπική κοινωνία μέσα από ένα ανοιχτό τοπικό συμβούλιο, ένα δήμαρχο προσηνή και ένα ανώτερο δημοτικό συμβούλιο ανοιχτό με διάθεση να προσφέρει έργο.

 

Ρουκουνάκη Μαρία

Διπλ. Πολ. Μηχανικός

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

«αλλάΖουμε τον Δήμο»