in ,

Όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά έχει ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στους κατοίκους αυτού του νησιού.

…γράφει ο Γιάννης Μαρίνος

Πολιτισμός σημαίνει φως. Και το φως είναι η ΖΩΗ. Το πιο πολύτιμο αγαθό!!!
Β.Ο.Α.Κ. ώρα ΜΗΔΕΝ.

Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια το κράτος και οι αυτοδιοικήσεις του νησιού της Κρήτης αδιαφορούν προκλητικά, εκμηδενίζοντας το κόστος της ανθρώπινης ζωής.

Δεν νοείται Χωροταξικό σχέδιο οποιασδήποτε μορφής, ούτε πλάνο οικονομικής, τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης, χωρίς την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου όλων των κατηγοριών.

Σχεδόν κάθε χρόνο, η θλιβερή πρωτιά σε θανατηφόρα τροχαία και σε τροχαία που προκαλούν μόνιμη βλάβη, πραγματικά σοκάρει.


Από τη Σητεία μέχρι τη Κίσσαμο, ελάχιστα χιλιόμετρα διαθέτουν προστατευτικό διάζωμα, με τα περισσότερα από αυτά (περίπου 35) στη διαδρομή κόμβος Καστελλίου – Λινοπεράματα. Ανυπαρξία εισόδου και στα δύο ρεύματα, από τους παράπλευρους οικισμούς, με αποτέλεσμα την κάθετη και φυσικά εγκληματική είσοδο στο δρόμο, ελλιπέστατος φωτισμός, ελλιπέστατη σήμανση , «ανάποδες» κλίσεις στις στροφές, και τόσα άλλα.


Κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η δράση των Δήμων.
Σύσταση ομάδας με αποκλειστική ευθύνη τη συμμετοχή στις διαδικασίες και τη παρακολούθηση των ενεργειών του κράτους και της Περιφέρειας. 


Οργάνωση σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες με σκοπό τη διαμόρφωση χαρακτήρα οδήγησης και συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.


Όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά έχει ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στους κατοίκους αυτού του νησιού.