in ,

Όλοι μαζί στολίζουμε…εναλλακτικά.

Το κέντρο αλλά και οι περιφερειακές αυτού πλατείες στη Νεάπολη έχουν πάρα πολλά δέντρα γεγονός που στην περίοδο των εορτών αποτελεί ένα μεγάλο στίβο και τερέν ώστε να μπορεί ο κάθε φορέας, σύλλογος, ομάδα, πολιτών ακόμα και ιδιώτης να αναλάβει τον στολισμό τους.
Αυτό ακριβώς θα ξεκινήσει να γίνεται το πρωί του Σαββάτου στο παλιό γυμνάσιο της πόλης, ένα μεγάλο εργαστήρι δημιουργίας στολιδιών με πρώτες υλικές φυσικές και εναλλακτικές.
Εκεί έχουν προσκληθεί όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας ώστε να κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια με στόχο να τα τοποθετήσουν στα δέντρα της πόλης. Το εργαστήριο αυτό θα έχει  υλικά που εύκολα κανείς μπορεί να βρει παντού γύρο μας ενώ όλοι οι σύλλογοι της Νεάπολης και οι ομάδες των πολιτών θα ενώσουν τις δυνάμεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι και πλούσιο αλλά κυρίως εναλλακτικό.
«Τα παιδιά θα κατασκευάσουν χειροποίητα στολίδια με τα οποία θα στολίσουμε την πόλη μας!
Για να στολίσουμε μαζί τη Νεάπολη “εναλλακτικά”. Με στολίδια που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας από φυσικά υλικά. Με χρώματα πολλά, επειδή η ζωή μας θέλει χρώμα. Με φαντασία και όμορφη διάθεση που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια.
Με κέφι και όρεξη για δημιουργία, όπως χρειάζεται για να ομορφύνουμε τη ζωή μας τις μέρες των Χριστουγέννων.» το κάλεσμα από την Δημοτική κοινότητα Νεάπολης που είναι ο οικοδεσπότης ενώ στην δράση θα συμμετάσχουν η ΑΕΝ ο ΑΟΛ ο ΑΣΟΛ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Λέσχη φίλων του νοσοκομείου , ο Κυνηγετικός σύλλογος,  οι ΝΕΟΙ Νεάπολης, η ΠΛΕΑΜ, ο ΑΠΟΝ, οι φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.