in , , , ,

"όλοι μαζί"…οι μηχανικοί

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου κ. Μιχάλης Χωραφάς αναφέρθηκε στις εκλογές και παρουσίασε τους υποψήφιους της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) του Νομού Λασιθίου.
«Οι εκλογές του ΤΕΕ λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που όχι μόνο ο κλάδος, αλλά η κοινωνία ολόκληρη δέχονται ισχυρά πλήγματα. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και όλες της οι συνέπειες, έχουν φέρει τους συναδέλφους στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 40 ετών.

 Η παράταξη μας συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές με τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα που διαχρονικά τη διακρίνουν. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι όποτε η Δ.Κ.Μ. κατείχε τη διοίκηση οργάνων του ΤΕΕ-ΤΑΚ (προεδρία Διοικούσας 2003-2006, προεδρία Νομαρχιακής 2007-2010), η θητεία ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη με ανάλογη αναγνώριση από το εκλογικό σώμα.

 Σήμερα θεωρούμε ότι διαθέτουμε ένα αξιολογότατο ψηφοδέλτιο, όπου τα στελέχη που το απαρτίζουν διακρίνονται από εμπειρία, ενθουσιασμό, επάρκεια γνώσεων και ηγετικές ικανότητες ώστε να αντιπροσωπεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συναδέλφους του νομού. Τους αναφέρω ονομαστικά: Αγγελάκης Κωνσταντίνος (Πολιτικός Μηχανικός), Ευαγγελινάκης Μιχάλης (Μηχανολόγος Μηχανικός), Καλδίρης Γεώργιος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Καροφυλλάκης Γεώργιος (Μηχανολόγος Μηχανικός), Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος (Αρχιτέκτων), Μαυρικάκης Ευάγγελος (Αρχιτέκτων), Χωραφάς Μιχαήλ (Πολιτικός Μηχανικός).

 Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι, πέραν της παρουσίας μας στα ψηφοδέλτια για τα τοπικά όργανα, όπου η προσπάθεια μας τόσο προς την πλευρά των συναδέλφων για εκδηλώσεις και κατάρτιση, όσο και προς την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως τεχνικός σύμβουλος είναι έντονη, υπάρχουν και Λασιθιώτες υποψήφιοι για την Κεντρική Αντιπροσωπία του ΤΕΕ στην Αθήνα.

Οι υποψήφιοι της παράταξης είναι οι : Γουναλάκης Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός), Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος (Αρχιτέκτων) και Χωραφάς Μιχαήλ (Πολιτικός Μηχανικός). Έχει γίνει αντιληπτό ότι μόνο από την παρουσία στα Κεντρικά Όργανα του ΤΕΕ, υπάρχει η δυνατότητα για παρεμβάσεις και βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει το επάγγελμα του μηχανικού και ζητούμε την υποστήριξη των συναδέλφων για να πετύχουμε τη βέλτιστη εκπροσώπηση. Παράλληλα, με την υποστήριξη τους ζητούμε και την κριτική τους και τις υποδείξεις τους διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ενδυναμώσουμε το ρόλο του ΤΕΕ».