in ,

Όλη η μουσική Ελλάδα σε μια συναυλία στην Κριτσά, photos – video

“Πλημμύρισε η αίθουσα «Λατώ» της Κριτσάς από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες’’

Το Σάββατο το βράδυ 15 Δεκεμβρίου η μικτή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελίστριας υπό την διεύθυνση της Χριστίνας Κορρέ, παρουσίασε σε μια εξαιρετική συναυλία Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Η αίθουσα «Λατώ» στην Κριτσά πλημμύρισε από μελωδίες  και όσοι παρευρέθηκαν μπήκαν με χαρά στο εορταστικό κλίμα.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της χορωδίας ξεκίνησε από τα Κρητικά κάλαντα σε συνοδεία με την λύρα και το μαντολίνο των παιδιών Ιωάννη Συντιχάκη και Γιώργου Μαρνέλλου. Οι εορταστικές μελωδίες από τα κάλαντα και τα αποσπάσματα που ερμήνευσε ο αφηγητής Νίκος Τζώρτζης, παρουσιάζοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου ταξίδεψαν το κοινό.

Ακούστηκαν κάλαντα από την Μ.Ασία, Προπόντιδα, Σμύρνη, Καππαδοκία, Δυτική Θράκη ,Βόρεια Θράκη, Βυζαντινά, Μακεδονίας, Λευκάδας Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Δωδεκανήσου, Αίγινας, Σάμου,

Τήνου, Ικαρίας και Χίου.

Στο τέλος της εορταστικής συναυλίας η Χριστίνα Κορρέ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους χορωδούς, τον αφηγητή, και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας ευχόμενη και καλές γιορτές σε όλους.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ