in

Όλα έτοιμα για την υποδοχή των πρσφύγων στην Κρήτη – Η προκύρηξη

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Συνολικά πρόκειται να μισθωθούν 125 διαμερίσματα για τη στέγαση περίπου 750 προσφύγων στους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Βασικά κριτήρια για της υπό ενοικίαση κατοικίες είναι:

– Να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης του Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου και Χανίων ή σε περιοχές και οικισμούς πλησίον της πόλης.

– Να είναι κατάλληλα για την στέγαση 4 έως 6 ατόμων.

– Να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κτλ, καθώς και να υπάρχει σύνδεση με αστική/υπεραστική συγκοινωνία.

– Ο μισθωτής (Αναπτυξιακή Ηρακλείου ή Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός) αναλαμβάνει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 – 15.00, στις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων.

Αίτηση για τη συμμετοχή στο παρόν πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής και κοινοπραξίες.