in , , , , , ,

Ψυχαγωγία λίγο πριν την αναχώρηση τους

Με την προβολή αγαπημένων παιδικών ταινιών σαν αυτές των Τομ και Τζέρυ πέρασαν  το απόγευμα της Παρασκευής τους οι 35 μικροί φιλοξενούμενοι στη Νεάπολη μετανάστες.
 
Η επιλογή των ταινιών αυτών που είναι τα αγαπημένα καρτούν των παιδιών σε όλο τον κόσμο από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου των ΝΕΩΝ Νεάπολης ήταν εύστοχη από την στιγμή που οι μικροί, και όχι μόνο, φιλοξενούμενοι δεν ξεκόλλησαν τα μάτια τους από την οθόνη.
 
Οι ΝΕΟΙ Νεάπολης για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι βρίσκονται δίπλα σε όλα όσα συμβαίνουν και δη σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά δίνουν πάντα τον δικό τους αγώνα για την στήριξη και την βοήθεια τους. Σημαντική η παρουσία στο πλευρό των ανθρώπων αυτών από ομάδες και ιδιώτες του Μεραμπέλλου που είτε με την προσφορά εργασίας ή και την προσφορά διαφόρων ειδών έχουν κάνει όσο πιο ευχάριστη γίνεται την παραμονή των 112 τις μέρες αυτές στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.
 
Από ρούχα, μπάλες παιχνίδια έως και είδη ζωγραφικής και δημιουργίας έχουν προσφερθεί ανώνυμα από αρκετούς. Άλλωστε η προσφορά στον συνάνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός, δεν γίνεται με σκοπό την προβολή ή την ανάδειξη του προσφερόμενου.
 
Χειρονομίες παρόμοιες θα πρέπει να θεωρούνται ως φυσικό επακόλουθο της συμπαράστασης μιας τοπικής κοινωνίας στις δύσκολες στιγμές άλλων ανθρώπων.
 
Το Μεραμπέλλο, οι άνθρωπο του, οι συλλογικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι ιδιώτες  έδειξαν ότι η ανθρώπινη ψυχή στην ανθρωπιστική προσφορά έχει ακόμα πολλά αποθέματα.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.