in ,

Φεύγουν από το Ηράκλειο τα εκρηκτικά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση[PICS&VIDEO]

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καρνάγιου το ειδικά ναυλωμενο φορτηγό πλοίο Καπετάν Χρήστος  που αναμένεται να μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών από το λιμάνι Ηρακλείου στη Βόρεια Ελλάδα.
Η επιχείρηση βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη παρουσία πυροτεχνουργών , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και υπό τον συντονισμό των λιμενικών αρχών του Ηρακλείου ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.


Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης των 29 κοντέινερ,  το φορτίο των 410 τόνων εκρηκτικών αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί επίσης ότι προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οκτώ ναυτικοί – πλήρωμα του φορτηγού πλοίου “Andromeda” που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Κρήτης να μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών με προορισμό πιθανότατα τη Λιβύη. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.
Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον κ. Θεόδωρο Ρέλλο, αρχιπλοίαρχο και διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρίας.



Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ


neakriti.gr