in , , , ,

Υπουργεία ζητούν Δημοτικούς αστυνομικούς

Στην Αθήνα βρισκόταν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος έλαβε μέρος στην ημερίδα με θέμα «Η αξιολόγηση των δήμων ως εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες» που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Ο κ. Κουνενάκης έκανε προφορική τοποθέτηση λίγο μετά, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, είπε ότι η ημερίδα έγινε ώστε να συζητηθούν τα κριτήρια και οι όροι που θα γίνει η αξιολόγηση των δομών των 325 δήμων της χώρας.

Στο θέμα της αξιολόγησης και της αποδοτικότητας των υπηρεσιών των δήμων εντάσσεται και αυτό του προσωπικού, εάν είναι επαρκές ή αν έχει πλεόνασμα, ώστε να μετακινηθεί αλλού και όλες οι υπηρεσίες να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά για τον πολίτη.

Βέβαια είναι αυτονόητο ότι μέρος των κριτηρίων θα αποτελέσουν επίσης ειδικά χαρακτηριστικά των περιοχών, δηλαδή αν πρόκειται για αστικούς, ορεινούς, ηπειρωτικούς ή νησιωτικούς ΟΤΑ.

Περιζήτητοι από πολλά υπουργεία είναι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στις 23 Σεπτεμβρίου.
Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την απορρόφησή τους από διάφορα υπουργεία που επιθυμούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

πηγη www.anatolh.com