in , , , ,

Η τοπική αστυνομία του νομού…στους δρόμους!

φωτο αρχειου
Στo πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα αυτών που λαμβάνουν χώρα με δίκυκλα, όλες οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, λαμβάνουν αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, συνεχίζοντας εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους τόσο στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο όσο και στο Επαρχιακό του Νομού, για τη συμμόρφωση των οδηγών και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού.

Επιπλέον τακτικά και έκτακτα συνεργεία της Τροχαίας θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχει-ρησιακή ετοιμότητα, διενεργώντας καθημερινά ειδικούς και γενικούς ελέγχους για τη βε-βαίωση τροχονομικών παραβάσεων, όπως μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνη ασφαλείας, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λ.π. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τρο-χαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανά-λογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου. Εφιστάται η προσοχή των οδηγών για τη σωστή οδική συμπεριφορά και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Τονίζεται ότι η υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, συμβάλουν στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι η χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος για τα παιδιά στα αυτοκίνητα, καθώς επίσης η χρήση προστατευτικού κράνους από οδη-γούς και επιβάτες δικύκλων, πέραν από υποχρέωση των οδηγών, μειώνει τις συνέπειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.