in

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Ιεράπετρα [VIDEO – PICS]

Το βράδυ του Σαββάτου  (5/8) πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Ιεράπετρα
Το παρών στην εκδήλωση δίνει ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος,  Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρκος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο γ.γ του απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης και πλήθος κόσμου που έχει γεμίσει το χώρο της εκδήλωσης.

Μέσα από την προκριματική διαδικασία από 1353 αιτήσεις συμμετοχών Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, επιλέχθηκαν 157 ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβάλλουν «τη γη των ανθρώπων». Οι ταινίες αυτές έχουν ως αφετηρία εκτός από τη Μινωική Κρήτη τον πρώτο μεγάλο πολιτισμό του κόσμου , πολιτισμούς των περισσότερων λαών και χωρών της γης. 

Το Φεστιβάλ, θα το παρακολουθήσουν πολιτιστικοί ακόλουθοι από πολλές χώρες του κόσμου, σκηνοθέτες διακεκριμένοι για την πολιτιστική τους προσφορά, πλήθος κόσμου καθώς και 72 νέοι ομογενείς από τη Ρωσία προβάλλοντας 12 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Επίσης το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικούς Διευθυντές και από άλλα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της χώρας μας ενισχύοντας τους δεσμούς μας. Για αυτή την ενδυνάμωση και στην προώθηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της τοπικής του κοινωνίας αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας έχει πλέον την Ευρωπαϊκή ταυτότητα «EFFE» 2017 – 2018 (Europe for Festivals, Festivals for Europe του European Festival Association). 
Το fonien.gr βρίσκεται στην Ιεράπετρα και θα σας ενημερώνει για την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ

festival