in

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στο e-Twinning

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα έργο eTwinning. Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων, μέσω της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να  επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και να μάθουν μαζί, καθώς συνεργάζονται στην εκπόνηση συγκεκριμένων εργασιών .

      Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς  μια ομάδα μαθητών της Β’ Γυμνασίου συμμετείχε στο project με τίτλο “Fitting in the same European puzzle ” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 4 ευρωπαïκά σχολεία : από την Ιταλία , την Τουρκία, την Κροατία και την Πολωνία. Στόχος του προγράμματος ήταν να αναδείξει την πολιτισμική πολυμορφία της Ευρώπης και να προωθήσει τις έννοιες της ένταξης, της ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης, που αποτελούσαν και το θέμα στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από το  eTwinning τη χρονιά που μας πέρασε.

Μέσα από μια σειρά διαδραστικές δραστηριότητες, βίντεο, παρουσιάσεις, τηλεδιασκέψεις και παιχνίδια , οι μαθητές  ήρθαν σε επαφή με νέα μέρη και πολιτισμούς και δημιούργησαν καινούριες φιλίες αναπτύσσοντας έτσι συναισθήματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας. Έτσι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα  πως αν και ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους συνεργάτες τους, έχουν πολλά κοινά στοιχεία κι αρκετές ομοιότητες, και πως ακόμη κι οι διαφορές είναι αυτές που κάνουν τον κάθε λαό ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Τελικά, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του προγράμματος, όλοι αποτελούμε κομμάτια του ίδιου Ευρωπαΐκού παζλ.

 

puzzle final

Ελπίζουμε η εργασία αυτή ,πέρα από τις όμορφες εμπειρίες κι αναμνήσεις που μας άφησε, να βραβευθεί, όπως και η περυσινή, με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από το eTwinning.

‘Οσο για την επόμενη σχολική χρονιά, αναμένεται να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, μετά από την πιστοποίηση της υπεύθυνης για το eTwinning εκπαιδευτικού κ.Ταμπουρατζή ως awarded eTwinner και την επιλογή  της να συμμετέχει στο σεμινάριο που διοργανώνει το eTwinning στο Λουξεμβούργο τον προσεχή Οκτώβριο.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη συνεργασία, την προθυμία και τις πρωτότυπες ιδέες τους και τους ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι!

Η Διευθύντρια                                                           Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Όλγα Πυθαρούλη                                                       Ταμπουρατζή Ειρήνη