in , , , ,

Το τοπικό Νεάπολης ξανά για την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος

Άμεση  ήταν η αντίδραση του τοπικού συμβουλίου της Νεάπολης στο σχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει την αναδιάρθρωση της αστυνομίας σε όλη την χώρα καταργώντας επι της ουσίας το Α.Τ της Νεάπολης μέσα σε όλες τις ρυθμίσεις του. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου συνήλθαν έκτακτα και επικαιροποιήσαν ομόφωνα το προηγούμενο ψήφισμα τους στο οποίο επισημαίνουν
«Τα μέλη και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νεαπόλεως συνήλθαμε σε έκτακτη τηλεφωνική συνεδρίαση σήμερα, 22/08/2016 και αποφασίσαμε τα εξής:
Επικαιροποιούμε τον ψήφισμά μας στις 7/12/2015 και συγκεκριμένα:
Αντιτιθέμεθα εντόνως σε ενδεχόμενη συγχώνευση και μεταφορά του ΑΤ Νεαπόλεως. Μία τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του πρωτοδικείου Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη, στις επικουρικές λειτουργίες του σωφρονιστικού καταστήματος Νεαπόλεως καθώς και στην εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών όλων των κοινοτήτων και οικισμών του επάνω Μεραμπέλλου, περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά.
Αντιπροτείνουμε την ενίσχυση του υπάρχοντος ΑΤ και την παραχώρηση από μέρους μας υπαρχόντων δημόσιων κτιρίων για την στέγαση επιπλέον διοικητικών υπηρεσιών της αστυνομίας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Τα παρόν ψήφισμα να κατατεθεί για ψήφιση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου στις 23/08/2016
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.»
Για το συμβούλιο
Ο πρόεδρος                                                                          Τα μέλη
Νικόλαος Συλλιγάρδος                                                                    Δημήτριος Γαλανάκης
Άννα Γουλιδάκη
Ελένη Ταμπακάκη
Εμμανουήλ Σπανάκης
 
Ο πρόεδρος δε του συμβουλίου τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι, «…παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τον Δήμο και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς ώστε αν χρειαστεί να δείξουμε πιο έντονα την αντίθεση μας να το κάνουμε άμεσα και συντονισμένα.»
 
ΘΑΝΟΣ Κ