in ,

Το σύστημα υγείας στο νομό το γλυτώνουν οι γιατροί και το προσωπικό

Το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας για μια ακόμα φορά χτυπά τους απροστάτευτους πολίτες και ταλαιπωρεί μικρά παιδιά τα οποία ξανά μεταφερθούν ακόμα και με Ι.Χ σε άλλο νοσοκομείο του νομού.

Η κραυγή της μάνας τα λέει όλα «Η παιδιατρική του Αγίου Νικολάου κλείνει ξανά το Σάββατο και θα πάμε στην Ιεράπετρα,  ήμαρτον πια γιατί να ταλαιπωρούμαστε;»

Η διαδικασία της ανάληψης θέσης του γιατρού από την Ικαρία στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μέσω του Βενιζελίου νοσοκομείου Ηρακλείου  ακόμα δεν έχει ξεπαγώσει αν και όλα έδειχναν ότι το θέμα είχε πάει την κατεύθυνση της υλοποίησης του.

Ο γιατρός είναι στην Κρήτη πήγε και στο ΓΝΑΝ αλλά δεν μπορεί να καλύψει εφημερίες γιατί απουσιάζει μια ΥΠΟΓΡΑΦΗ η όποια και τον καταχωρεί σαν γιατρό στο νοσοκομείο του Ηρακλείου μέσω του οποίου και αποσπάται στον Αγιο Νικόλαο.

Είναι δε σχεδόν βέβαια ότι η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ θα κλείσει ξανά σύντομα αν το κενό δεν καλυφτεί.  Και για όλη αυτή την κατάντια της χώρας, της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας διαφόρων υπηρεσιών και υπεύθυνων  ταλαιπωρούνται μικρά παιδιά και ολόκληρες οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και ένα παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο πριν τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας ώστε  να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του αν μεταφέρονταν με το Ι.Χ της οικογένειας.

Η ίδια δε η μητέρα μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε πως πέρα από όλες τις αναποδιές και τα κενά στο θέμα των εφημεριών, το όλο σύστημα το γλυτώνουν οι γιατροί και το προσωπικό και στα δύο νοσοκομεία όπου με την ευσυνειδησία και το φιλότιμο τους καλύπτουν όλες τις άλλες αναποδιές. «Μόνο ευχαριστώ έχω να πω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, μέσα από την καρδιά μου.»

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ