in ,

«Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ», την Τρίτη στο ΡΕΞ

«Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ», συναρπαστικό θρίλερ από Δανία

            Με την τελευταία δημιουργία του διάσημου Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται το συναρπαστικό θρίλερ «Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ – The House That Jack Built», παραγωγής 2018 και διάρκειας 155΄. Πρωταγωνιστούν οι βραβευμένοι για την ερμηνεία τους Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν, μαζί με τον Μπρούνο Γκαντζ και Ράιλι Κίου.
Υπόθεση: ΗΠΑ, δεκαετία του ’70. Παρακολουθούμε τον Τζακ για μια περίοδο 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-ορόσημων που διέπραξε και οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του σαν serial killer. Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ, που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης. Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ διακινδυνεύει όλο και περισσότερο στην προσπάθειά του να δημιουργήσει αυτό που ο ίδιος θεωρεί το απόλυτο “έργο τέχνης”…
Σε πρώτη ματιά, «Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ με θέμα την αλόγιστη βία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια ταινία-εξομολόγηση του Δανού σκηνοθέτη, του πιο σπουδαίου Ευρωπαίου δημιουργού της γενιάς του. Είναι ένας βαθιά σαρκαστικός και αβάσταχτα προκλητικός στοχασμός πάνω στη ζωή και στο σινεμά, με εξοργιστικές όσο και σπαρακτικά ειλικρινείς ερωτήσεις για την ηθική και την τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, στοιχεία συντελεστών, συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα μας