in ,

Το Κρητικό πρωινό μπήκε στα…σχολεία

Είναι όντως ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν επαγγελματίες με μεράκι που προσπαθούν για το καλύτερο για τα παιδιά αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους γευστικούς θησαυρούς της Κρητικής κουζίνας με προϊόντα του τόπου μας. Και όλα αυτά όχι μόνο σε καταστήματα εστίασης και καλά εστιατόρια αλλά ακόμα και μέσα στα σχολεία μας. Ξέρουμε ότι πλέον στα σχολικά κυλικεία, ευτυχώς, δεν πωλούνται τα πάντα και ότι υπάρχουν γεύσεις που ξυπνούν τις δικές μας αναμνήσεις με συνταγές και προτάσεις των δικών μας παιδικών χρόνων ή και ακόμα παλαιότερων.

Το Κρητικό πρωινό με την αναγνωρισμένη αξία του έχει μπει στα σχολεία και το είδαμε στο κυλικείο του 4ου δημοτικού Αγίου Νικολάου εκεί όπου καθημερινά τα απιδιά βρίσκουν και φρέσκα φρούτα και χυμούς μαζί με όλα τα άλλα. Μαζί με το τόστ βρίσκουμε γιαούρτι με μέλι, σάντουιτς με φέτα και ελιές, ντάκο και πολλά ακόμα.
Είναι σημαντικό από εμάς τους γονείς να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και να μην αγοράζουμε στα παιδιά μας τροφές συσκευασμένες για το πρωινό τους αλλά να επιλέγουμε ότι είναι καλύτερο για την υγεία τους.