in , , , ,

Το είπαν και το κάνουν στον ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου. video

Το είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μανόλης Καμπανός ότι για να μπει τάξη στις οφειλές κάποιοι που καθυστερούν θα τους κοπεί η παροχή.

 

“Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου παραδόθηκαν στα ΕΛΤΑ περιοχής Αγίου Νικολάου (2.471 τεμάχια) ταξινομημένοι ανά περιοχή οι λογαριασμοί αρδευτικών τελών Β΄ περιόδου 2016 (περιόδου κατανάλωσης από 16-5 έως 31-8-2016) του Τ.Ο.Ε.Β. Μεραμβέλου (απεστάλησαν μονάχα οι λογαριασμοί με συνολική οφειλή άνω των 3 ευρώ) και των οποίων η ημερομηνία λήξης πληρωμής τους έχει καθοριστεί για την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016.

 

Πέρα της ημερομηνίας αυτής κάνουμε γνωστό στους καταναλωτές μέλη του οργανισμού μας ότι σύμφωνα με το άρθρο 29 του εγκεκριμένου καταστατικού του Τ.Ο.Ε.Β. Μεραμβέλου και την σχετική νομοθεσία επιβάλλεται εφ’ άπαξ πρόστιμο 10 %.

Σε καταναλωτές με το συνολικό ποσό της οφειλής τους να υπερβαίνει τα 100 ευρώ και δεν έχουν προβεί στην εξόφληση του ή την ρύθμισή του, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κανονισμού Άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β. Μεραμβέλου αμέσως μετά την λήξη προθεσμία πληρωμής, θα προβούμε στην αφαίρεση και κράτηση όλων των υδρομέτρων των οφειλετών αυτών καθώς και στην σφράγιση όλων των παροχών τους (και όχι μονάχα σε αυτές που έχει δημιουργηθεί το χρέος).

Στη συνέχεια θα βεβαιώσουμε την οφειλή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και θα την γνωστοποιήσουμε στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την μη χορήγηση της επιδότησής τους.

Τέλος, η εκ νέου επανασύνδεση των υδρομέτρων τους θα γίνει μετά την εξολοκλήρου εξόφληση του χρέους και καταβάλλοντας το σχετικό τέλος επανασύνδεσης ανά υδρόμετρο, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ ανά υδρόμετρο.

Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω και συγχρόνως να παρακαλέσω τους καταναλωτές -μέλη του οργανισμού μας τα εξής:

– Να κοιτάζουν να εξοφλήσουν εκπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τον οργανισμό μας (Η εξόφληση τους γίνεται μονάχα στις τράπεζες Πειραιώς και Παγκρήτια Συνεταιριστική). Προς αποφυγή όλων των ανωτέρων για τους καταναλωτές εκείνους που επιθυμούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους (άνω των 100 ευρώ) θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του οργανισμού μας (Διακλάδωση Λακωνίων Κριτσάς στον Άγιο Νικόλαο) μέχρι και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 8 π.μ. έως 2 μ.μ. όπου θα τους παραδίδεται η σχετική αίτηση, στην οποία θα αναγράφουν τους λόγους αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής τους, η οποία στη συνέχεια θα εξετάζεται από το Δ.Σ. του οργανισμού για την σχετική έγκριση της (πέραν την ανωτέρω ημερομηνία καμία ρύθμιση της οφειλής δεν θα πραγματοποιηθεί).

– Να ελέγχουν κατά το πότισμα των αγροτεμαχίων τους τυχόν διαρροές από τα δίκτυά τους και να κλείνουν καλά τα υδρόμετρά τους (κατά την καταγραφή των ενδείξεων αρκετά υδρόμετρα σε ολόκληρο το αρδευτικό δίκτυο κλείστηκαν από το υδρονομικό προσωπικό του οργανισμού μας) έχοντας ως αποτέλεσμα σε αρκετούς καταναλωτές να παρουσιάζεται υπερβολική κατανάλωση νερού με συνέπεια να υπάρχει και αρκετά μεγάλη χρέωση στο λογαριασμό τους, για την οποία όμως ο οργανισμός μας από την στιγμή που διαπιστωθεί ότι το υδρόμετρο λειτουργεί και καταγράφει σωστά δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Να ελέγχουν σε κάθε πότισμα την σωστή λειτουργία και καταγραφή των κυβικών από το υδρόμετρό τους, για τους καταναλωτές εκείνους που δεν επισκέπτονται συχνά τα αγροτεμάχιά τους να διασφαλίσουν το υδρόμετρό τους (κλειδώνοντάς το), έτσι ώστε να μην μπορούν να τους γίνεται κλοπή νερού από τρίτους και αν αντιληφθούν κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να ενημερώσουν τα αρμόδια υδρονομικά όργανα ή τη γραμματεία του οργανισμού.

– Επίσης ενημερώνω ότι αρκετοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά από το υδρονομικό προσωπικό του οργανισμού μας σε ολόκληρο το αρδευτικό έργο για τυχόν διαρροές, κλοπές, παραβάσεις κ.λ.π. (μέχρι τώρα έχουν πιαστεί αρκετοί παραβάτες και τους έχουν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό άρδευσης), όμως ανάλογα με την ζημία, την οποία μπορεί να επιφέρει η όποια παράβαση στον οργανισμό μας, το Δ.Σ. εξετάζει και την δυνατότητα να παραπέμψει το θέμα και στη δικαιοσύνη.

Τέλος, θα ήθελα σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί οποιαδήποτε ζημιά σε δίκτυα του οργανισμού να επικοινωνεί άμεσα και για όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα του οργανισμού 28410-82.532 και 6972-237.556 και 6982-923.424 για την άμεση επέμβασή μας.”

Ο Πρόεδρος

του Δ.Σ. Τ.Ο.Ε.Β. Μεραμβέλου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΧ. ΚΑΜΠΑΝΟΣ