in , , , , , ,

Το Α.Τ. ανήκει στην Νεάπολη και εκεί πρέπει να παραμείνει

Απάντηση στην τοποθέτηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη για το θέμα του Α.Τ Νεάπολης έστειλε στο fonien.gr ο Εκπρόσωπος ΑΝ.ΕΛ. Νομού Λασιθίου Πολιτευτής Αϊβαλιώτης Γεώργιος
4-10-16-aibalivths
Σαφέστατα και δεν μπορεί να υπάρχει “ένα Α.Τ με τόση μικρή δύναμη επειδή έχουμε το κτίριο”…αλλά υπάρχει και μια πιο λογική λύση κύριε Δασκαλάκη , να στελεχωθεί και να παραμείνει!!!Αναφέρω κάποιους απ’ τους λόγους που παρουσιάζονται σε απόσπασμα επιστολής του κυρίου Κστελλιανάκη:
“Στην Νεάπολη Λασιθίου βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου που στεγάζει το Πρωτοδικείο,Εισαγγελία και Ειρηνοδικείο. Μετά και την συγχώνευση των Ειρηνοδικείων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου σε αυτό της Νεάπολης ο όγκος των καθημερινών υποθέσεων είναι τεράστιος και η Αστυνομική παρουσία αυτονόητη.
Σήμαντικό είναι πως στο άκουσμα της ενδεχόμενης συγχώνευσης οι παραπάνω Αρχές έσπευσαν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στην Νεάπολη.
Είναι η έδρα του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις και αποδράσεις με θανατηφόρα περιστατικά. Αξίζει να σημειωθεί πως την περίοδο αυτή ανεγείρεται στην Νεάπολη το νέο Κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ ΙΙ όπου θα μεταφερθεί και αυτό της Αλικαρνασσού από το Ηράκλειο πολλαπλασιάζοντας έτσι τους κρατούμενους.
Οι 2 υπηρεσίες είναι σε άμεση συνεργασία συμπληρώνοντας η μία την άλλη και σε περίπτωση που θα χρήζει άμεσης επέμβασης αυτό δεν θα καταστεί δυνατό σε ενδεχόμενη κατάργησης του Α.Τ. Νεάπολης. Είναι η έδρα του σταθμού τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου εδρεύει σε Δημόσιο κτίριο και έχει άμεση συνεργασία με το Α.Τ. Νεάπολης.
Είναι η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου όπου διαμένει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος με τα θρησκευτικά της μνημεία να είναι ανεκτίμητης αξίας. Στην περιοχή της Νεάπολης λειτουργεί Νοσοκομείο και στην περιοχή μας θα ανεγερθεί Κέντρο Αποκατάστασης σύμφωνα και με την εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.
Έχει έδρα το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου (παιδόπολη) όπου φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά απ΄ όλη την Ελλάδα έως την ενηλικίωση τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει χρειαστεί η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.
Έχει Μουσεία και ανεκτίμητης αξίας Αρχαιολογικούς Χώρους με τα ευρήματα απ΄τις αρχαιολογικές ανασκαφές που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα να εντυπωσιάζουν.
Η εδαφική αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης περιλαμβάνει 11 κοινότητες 47 οικισμούς και 8000 μόνιμους κατοίκους. Στην εδαφική του αρμοδιότητα έχει παραλιακό μέτωπο άνω των 10km , μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία περίπου 7.000 κλινών.
Ανεγέρθη πρόσφατα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο). Έχει απ΄ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης , ως την Δευτεροβάθμια. Έχει 4 Τραπεζικά Καταστήματα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Έχει 4 Αθλητικά σωματεία εκ των οποίων το ένα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Έχει τεράστιους ορεινούς όγκους που καλείτε να αστυνομεύει.”
Υ.Γ. Καλό θα ήταν τώρα να συγκρίνουμε όλα τα παραπάνω με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κλείσει και αν πραγματικά αποδειχθούν σοβαρότεροι τότε ας γίνει αποδεκτή η πρόταση!
Ήδη γίνονται επιτέλους σοβαρές ενέργειες σε συνεργασία με τον κύριο Καστελλιανάκη προκειμένου να μην υλοποιηθεί η πρόταση, ενέργειες που δεν κρύβουν ψεύτικες υποσχέσεις όπως κάνουν ορισμένοι για τους οποίους το κλείσιμο θα αποφέρει προσωπικά οφέλη!
Το Α.Τ. ανήκει στην Νεάπολη και εκεί πρέπει να παραμείνει!!!
Εκπρόσωπος ΑΝ.ΕΛ. Νομού Λασιθίου Πολιτευτής Αϊβαλιώτης Γεώργιος