in

Το έργο της αποχέτευσης μπήκε… πλατεία

Νωρίτερα από ότι αναμένονταν ξεκίνησαν οι εργασίες του αποχετευτικού της Νεάπολης στην πλατεία της πόλης, γεγονός που σημαίνει ότι και πιο σύντομα θα ολοκληρωθούν. Τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι των εργολάβων που έχουν πάρει το έργο βρίσκονται ήδη στην κεντρική πλατεία και σε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν στην αντικατάσταση του παλιού απονευρωτικού και στην τοποθέτηση του νέου.
«Ταλαιπωρία από την μία αλλά έπρεπε να γίνει το έργο αυτό, θα κάνουμε λίγες μέρες υπομονή και ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην συνέχεια, έργο είναι θα τελειώσει και θα περάσει.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ επαγγελματίας της πλατείας της Νεάπολης.
 
Έργο πνοής για όλη την περιοχή το χαρακτηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωστής Κοκκίνης ο οποίος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ επισημαίνει ότι θα αλλάξει η εικόνα όλης της πόλης μετά το τέλος του συγκεκριμένου μεγάλου έργου που για δεκαετίες   είχε ανάγκη ο τόπος. «Ο λόγος για ένα έργο που δεν σημαίνει μονάχα πολλά για την υγιεινή των κατοίκων αλλά ανοίγει και το δρόμο για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν τις εργασίες της αποχέτευσης.  Η περιοχή θα αναδεχθεί και θα αλλάξει προς το καλύτερο σίγουρα, είναι δε πολύ θετικό ότι ο καλός καιρός βοηθά ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις  και το έργο να ολοκληρωθεί σαφώς πριν τις ημέρες που ξεκινά η περίοδο των εορτών.
 
Οι υπηρεσίες του Δήμου το παρακολουθούν στενά και με την ενεργό βοήθεια και στήριξη από τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης είμαι σίγουρος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα.» είπε ο κ. Κοκκίνης. Η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε και με επαγγελματίες της Νεάπολης οι οποίοι από την μια δηλώνουν ότι σαφώς και οι εργασίες αυτές έχουν επηρεάσει την δουλειά των καταστημάτων όμως από την άλλη παραδέχονται αφενός ότι έργο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρέπει να γίνει και από την άλλη ότι οι εργασίες γίνονται με τέτοιο ρυθμό και τρόπο που προκαλούν την μικρότερη όχληση και ολοκληρώνονται γρήγορα και σωστά.
Θα είμαστε έτοιμοι ώστε την περίοδο των εορτών να έχουν όλα ολοκληρωθεί και να γίνουν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται όπως πρέπει, προσθέτει ο αντιδήμαρχος. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν όλες οι δράσεις των συλλόγων της περιοχής, που όπως είπα ο ίδιος αποδεικνύουν ότι δεν είναι σύλλογοι της σφραγίδας αλλά ενεργοί και ουσιαστικοί.  Τις μέρες αυτές ο ηλεκτρολόγος του Δήμου Αλέξανδρος Κατσιδονιώτης ολοκληρώνει το έλεγχο των φωτιστικών σωμάτων τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εμπλουτιστούν και με μερικά νέα ώστε να τονωθεί ο εορταστικός διάκοσμος που πάντα βοηθά στην καλύτερη ψυχολογία των ημερών, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ