in , , , ,

Τοίχοι καλοσύνης, η απάντηση των πολιτών στην κρίση.

Προχωρούν οι ετοιμασίες της ομάδας των εθελοντών στον Άγιο Νικόλαο που έχουν ενταχθεί στο πανελλήνιο κίνημα αλληλεγγύης “Οι Τοίχοι της Καλοσύνης” το όποιο απλώνεται γρήγορα σε όλη την Ελλάδα.
Το μήνυμα των εθελοντών είναι (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι εθελοντές του Αγίου Νικολάου ήδη, σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλείου που μετρά 150 κρεμάστρες σε όλη την πόλη, εργάζονται αθόρυβα και αποτελεσματικά, οργανώνονται, προμηθεύονται  τα πρώτα τους υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουνε τις κρεμάστρες τους που σύντομα να βρίσκονται σε τοίχους της πόλης.
 
«Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πραγματικά χωρίς κάποιος να ηγείται ή κάποιος να είναι μπροστά, είναι μια προσπάθεια που ξεκινά από λίγους ανθρώπους και γίνεται προσπάθεια όλων, ανώνυμα, ουσιαστικά αποτελεσματικά, για τον συνάνθρωπο για τον διπλανό μας.» Όπως μας λένε μέλη της ομάδας θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες με τσάντες που θα τοποθετούν το απόγευμα ώστε να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες και σε λίγο διάστημα η κίνηση αυτή θα λειτουργεί μόνη της όπως συμβαίνει παντού.
 
«Σαν κοινωνία πολλές φορές έχουμε δείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά, αυτό θα γίνει και τώρα, διακριτικά, ευγενικά και κυρίως ανώνυμα. Άλλωστε ο κάθε ένας πολίτης, δημότης, κάτοικος θα μπορεί να συμμετάσχει στην αλυσίδα αυτή» σχολιάζουν ακόμα.
8 7 16 τοιχος p2
ΘΑΝΟΣ Κ