in ,

Τι είναι να ζεις το καρναβάλι;… αν δεν ξέρεις ΜΗΝ μιλάς

Τι είναι να ζεις το καρναβάλι;… αν δεν ξέρεις ΜΗΝ μιλάς
Είναι να ξεκινάς μόνος σου και να φτάνεις με παρέα, να μιλάς με κόσμο τόσο φιλικά και διασκεδαστικά στον δρόμο που ποτέ δεν κάνεις άλλη φορά, νε λες μπράβο, προχωρήστε, δεν σταματάμε, σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και να σου απαντούν με τον ίδιο τρόπο.
Ζεις το καρναβάλι όταν ξέρεις ότι το κάθε βήμα είναι πιο χαρούμενο από το προηγούμενο, χαμογελάς κάθε στιγμή και πιο δυνατά από την προηγούμενη, χαίρεσαι γιατί χαίρονται όλοι, τα παιδιά σου, ο σύντροφός σου, οι φίλοι σου, οι γνωστοί, οι όσοι δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου ξανά.
Περνάς διασκεδαστικά και το χαίρεσαι, κερνάς και σε κερνάνε, κερνάς χαμόγελο σε κερνάνε αγκαλιές και φιλιά, αστειεύεσαι και βλέπεις τους άλλους να χαμογελούν αληθινά.
Σταματάς και μιλάς, τραγουδάς, και φωνάζεις δυνατά το ίδιο κάνουν όλοι όσοι το ζουν, είναι εκεί, είτε σαν καρναβαλιστές είτε σαν θεατές…. Είσαι στην καρδιά του όλου αυτού που λέγεται καρναβάλι, όπου και αν γίνεται  με όσους και αν συμβαίνει…. Αν δεν είσαι εκεί, δεν το καταλαβαίνεις, δεν το νιώθεις ούτε και το αισθάνεσαι πουθενά σου, γιατί το κάθε τι μαζικό θέλει αίσθημα, θέλει αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του θέλει συμμετοχή με όποιο τρόπο….
Και μην ψάχνεις να βρεις ποιο ήταν το πιο καλό, το πιο μεγάλο, το πιο εντυπωσιακό…  γιατί το καλύτερο είναι αυτό που έζησες ΕΣΥ
Θ.Κ