in , , ,

Τιμή απο μικρούς "Δημοσιογράφους"

την ωρα της συνέντευξης

Άλλαξαν οι ρόλοι το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Α’ ολοημέρου τμήματος στο 4ο Νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου και οι μαθητές έγιναν δημοσιογράφοι και ο Δημοσιογράφος έγινε συνεντευξιαζόμενος. Σε μια προσπάθεια γνωριμίας διαφόρων επαγγελμάτων γονείς των ίδιων των μαθητών προσκαλούνται με μοναδικές χειροποίητες προσκλήσεις από τους μαθητές για να τους δώσουν συνέντευξη.
Είχαν την μεγάλη χαρά να βρεθώ μαζί τους και να απαντήσω στις δικές τους εύστοχες ερωτήσεις οι οποίες μάλιστα συνοδεύονταν και από μια ζωγραφιά.

Ρώτησαν τα πάντα για το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, αν είναι δύσκολο, κουραστικό, αν είναι οικονομικά κερδοφόρο, αν έχει ωράριο, αν ο δημοσιογράφος γνωρίζει πολύ κόσμο, αν είναι δύσκολο θα λες μόνο την αλήθεια, ποιο μέσο ενημέρωσης είναι καλύτερο, εφημερίδα, ραδιόφωνο ή τηλεόραση και ένα σωρό άλλες ερωτήσεις.

Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους έχουν εκδώσει και το ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ τους, αντίτυπο του οποίου μου προσέφεραν μαζί με ένα βραβείο ενώ με χαρά όπως είπαν περιμένουν να γνωρίσουν και άλλα επαγγέλματα από άλλους γονείς.

Το χαμόγελο τους έγινε πιο πλατύ την ώρα της φωτογραφίας και οι φωνές τους και τα χειρο-ποδαρο-κροτήματα τους ταρακούνησαν το σχολείο την ώρα του κεράσματος.

το βραβείο

Από τα παιδιά αντλείς αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχεια και τότε είναι που νοιώθεις ότι πραγματικά οι αξίες αυτές είναι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθούν ή να αποδυναμωθούν στον βωμό της όποιας κρίσης ή κοινωνικής δυσκολίας. Σας ευχαριστώ, φίλοι μου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ