in

Την Τρίτη το “1922” για το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ

Στον θερινό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ συνεχίζεται το αφιέρωμα που διοργανώνεται στη μνήμη του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.
Την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 21:00 θα προβληθούν αποσπάσματα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Κούνδουρο» και στις 21:30 η βραβευμένη ταινία του «1922». Η ταινία είναι παραγωγής 1978 και πρωταγωνιστούν οι: Μπέτυ Βαλάση, Αντιγόνη Αμανίτου, Βασίλης Κολοβός, Κατερίνα Γώγου. Την ταινία θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου Κωστής Παπαδάκης.
Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη «Το νούμερο 31328», η ταινία αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων (τη γυναίκα ενός εμπόρου, μια δασκάλα και ένα δεκαεφτάχρονο) την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων που συνελήφθηκαν αιχμάλωτοι και οδηγήθηκαν στο θάνατο.
Ο Νίκος Κούνδουρος καταθέτει μια δική του αποτίμηση μιας πρόσφατης τραγωδίας του ελληνισμού. Επικό και μαζί ποιητικό, πομπώδες, με στιγμές αφοπλιστικές πολιτικό δράμα με πολλαπλές βραβεύσεις στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας ήταν απαγορευμένη μέχρι το 1982.
Περισσότερες πληροφορίες, video με συνεντεύξεις και ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Κούνδουρο, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου http://kileagn.com