in

Τελεσίγραφο στους δημάρχους της Κρήτης από τον Σπίρτζη για τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε στη Λότζια με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του Νησιού.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο αργότερα από το προβλεπόμενο επειδή πολλοί από τους Δήμαρχους παραβρέθηκαν στην κηδεία του Δημήτρη Ξυριτάκη στον Άγιο Τίτο, λίγη ώρα πριν το ραντεβού με τον Υπουργό.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημοσιευμένη πλέον δημοπράτηση των δύο κόμβων της Αγίας Πελαγίας, αλλά και την δρομολογημένη δημοπράτηση του Κόμβου στο Πολυτεχνείο στα Χανιά. Αναφέρθηκε επίσης στη διάθεση 25 εκατ. Ευρώ για οδικά έργα βελτίωσης στην Κρήτη.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού στο ενδεχόμενο ακύρωσης των διαγωνισμών σε περίπτωση που οι Δήμαρχοι δεν συμφωνούν με αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης για τον ΒΟΑΚ:

«Αν μέχρι την 1η Αυγούστου οι δήμαρχοι της Κρήτης πουν πως δεν τους καλύπτει ο τρόπος που υλοποιούμε το έργο του ΒΟΑΚ εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς, είπε ο Υπουργός και τους κάλεσε να δεσμευτούν και να πάρουν θέση, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση ….
…. Και εμείς θέλουμε αυτοκινητόδρομο από άκρη σε άκρη αλλά δεν είμαστε μάγοι.
Στο τέλος του χρόνου δημοπρατείται η στρατηγική Μελέτη που περιλαμβάνει και τα κομμάτια Κίσσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος – Σητεία».

Από πολλούς θεωρήθηκε αυτή η τοποθέτηση του υπουργού ως τελεσίγραφο ή εκβιασμός.

Αφού πολλοί Δήμαρχοι διαφωνούν με τη διάσπαση του έργου και θα προτιμούσαν να βρίσκεται ένα πακέτο στο τραπέζι και ένα σχέδιο έργου από τον Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία …

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προηγούμενες κυβερνήσεις που σήμερα υπόσχονται τα πάντα αλλά δεν έκαναν τίποτα για δεκαετίες. Οι παρεμβάσεις τους ήταν αποσπασματικές και ποτέ δεν αντιμετώπισαν το έργο συνολικά και σε τόσο μεγάλη διάσταση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τελευταία για υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κρήτης.

ΠΗΓΗ: parapolitikakritis.gr