in ,

Τα σώματα ασφαλείας έχουν το ΔΙΚΟ τους ταμείο

Με την δική τους συμμετοχή και με όλους τους ελέγχους από την πολιτεία οι εν ενεργεία εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δημιουργούν ένα ταμείο δικό τους ώστε να είναι τα χρήματα τους εξασφαλισμένα. Το Ταμείο
Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελληνικού Τμήματος  Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα των δικών τους εισφορών ενώ έχει και ρόλο κοινωνικά αλληλέγγυο με την συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου να είναι προορατική. Ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ταμείου στο Νομό Λασιθίου Μανόλης Καμπανός, αστυνομικός στο επάγγελμα, πρόσφατα παρακολούθησε τις εργασίες της πανελλήνιας γενικής συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη και ήταν ο εισηγητής στο θέμα της πρότασης για τον κλάδο υγείας.
 
«Το ταμείο δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή στους ασφαλισμένους του συμπληρωματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη των ασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας, του θανάτου και της νοσοκομειακής περίθαλψης. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού έχουν συσταθεί δυο κλάδοι επαγγελματικής ασφάλισης: o κλάδος εφάπαξ και ο κλάδος αλληλεγγύης. Από το κλάδο εφάπαξ χορηγείται εφάπαξ παροχή για την αντιμετώπιση του κινδύνου του γήρατος.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Καμπανός ο οποίος είναι την διάθεση κάθε ενδιαφερομένου που θέλει να ενημερωθεί σχετικά. Όπως ο ίδιος τόνισε το ταμείο λειτουργεί υπό την ασφάλεια της Ελληνικής νομοθεσίας ενώ τίποτα δεν γίνεται στην τύχη καθώς υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις εισφορές όλων των μελών, άλλωστε ο κάθε ένας συνάδελφος έχει την δική του μερίδα και τα χρήματα του μένουν και διατίθενται μόνο στον ίδιο.
 
Το ταμείο είχε ξεκινήσει παλιότερα το 1995 σαν παιδί της Διεθνούς ενώσεως των αστυνομικών ενώ το 2002 δημιουργήθηκε σαν επαγγελματικό ταμείο με βάση τον σχετικό νόμο πάντα με την υψηλή επιστασία του κράτους.  Το μελετήσαμε πολύ και το 2009 ενταχθήκαμε στα επαγγελματικά ταμεία και πλέον λειτουργούμε αυτοδιοικούμενα και με αυτοχρηματοδότηση ώστε να ξέρουμε ότι θα πάρουμε μετά από καιρό κάποια χρήματα σίγουρα στα χέρια μας ενώ παράλληλα αν μικρό ποσό από τις εισφορές μας πηγαίνει στο ταμείο αλληλεγγύης το οποίο στηρίζει συναδέλφους που χρειάζονται βοήθεια είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους.
 
Ουσιαστικά κάνουμε λόγο για χρήματα εγγυημένα που γυρίζουν πίσω ξανά στους ίδιους τους συναδέλφους μας ενώ ο οικονομικός έλεγχος γίνεται από αναλογιστές που σημάνει ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια στην κάθε οικονομική συναλλαγή μας.» είπε ακόμα και κάλεσε τους συναδέλφους του κλάδου των σωμάτων ασφαλείας να ενημερωθούν σχετικά. Το κινητό τηλέφωνο του ίδιου 6945779867 είναι στην διάθεση όσων θέλουν λεπτομέρειες για να μάθουν για την συλλογική αυτή προσπάθειας καθώς όπως και ό ίδιος λέει ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει όλα όσα μπορούν όλοι μαζί.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ