in , , , ,

Τα έχουμε όλα εναντίον μας, έχουμε και τις κλοπές;

Είναι που είναι μουδιασμένη ακόμα η κίνηση με την παρουσία των επισκεπτών στους δρόμους και στα καταστήματα να γίνεται με το σταγονόμετρο, συμβαίνουν και προβατικά περιστατικά και δίνουν ακόμα μια μπουνιά στο στομάχι των επαγγελματιών. Ένα από τα τελευταία θύματα το καφέ με την ωραιότερη θεά στην λίμνη της πόλης, το κατάστημα chez George του Γιώργου Μουτσάκη.
 
Άγνωστος δράστης μπήκε ξημερώματα της Τετάρτης στο κατάστημα του και του αφήρεσε κέρματα από την ταμιακή μηχανή, ένα I pad, την πένα που είχε ο ιδιοκτήτης για την υπογραφή του βιβλίου του καταστήματος από τους πελάτες και δυο εξωτερικούς δίσκους αποθήκευσης στους οποίους είχε φωτογραφικό υλικό.
 
«Δεν είναι τόσο η οικονομική αξία των αντικειμένων, είναι ότι δεν μπορούμε να νοιώθουμε ασφαλείς, λες και όλοι τα έχουν βάλει με εμάς την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Από την μια η εφορία, τα τέλη, η αναδουλειά τώρα θα έχουμε και κλοπές. Γνωρίζω ότι παρόμοια περιστατικά με το δικό μου γίνονται συχνά άρα υπάρχει θέμα, οι αστυνομικοί λίγοι που να πρωτοπάνε και έτσι όλοι οι άλλοι αλωνίζουν, δηλαδή τι να κάνουμε ακόμα και τις νύχτες και κοιμόμαστε στα μαγαζιά μας μήπως και περισώσουμε κάτι;.» σχολιάζει και αναρωτιέται ο ίδιος που είναι φύση αισιόδοξος και θετικός άνθρωπος.
 
Τονίζει δε ότι νοιώθει σαν του μαγάρισαν το κατάστημα του που με τόση φροντίδα και κόπο λειτουργεί χρόνια τώρα και αντιλαμβάνεται ότι η αναδουλειά φέρνει γκρίνια αλλά συμπληρώνει ότι μακάρι τελικά να ήταν μόνο η δουλειά και όχι όλα αυτά που γίνονται και είναι ξένα σε εμάς.
 
Ήρθε η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό αλλά μικρές οι πιθανότητες, όπως σχολίασε για να βρεθεί ο ένοχος με τους κατοίκους της γειτονίας την ίδια στιγμή να λένε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει ξανά από μπαλκόνια σπιτιών με ανοιχτές τις πόρτες.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.