in , , ,

ΤΑΔΕ, ξανά και ξανά

Με δύο ακόμα επιπλέον τραγούδια, σύνολο 31, έντυσαν την δεύτερη συναυλία – αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο οι ΤΑΔΕ το βράδυ της Δευτέρας στην παραλία του ΕΟΤ.
Μετά από την πρώτη τους συναυλία που είχε γίνει στο κατάμεστο ΡΕΗ 1η του Ιουνίου είχε εκφραστεί από πολλούς η επιθυμία η συναυλία να επαναληφτεί και έτσι και έγινε. Η επιλογή του χώρου στην διάρκεια του καλοκαιριού σαφώς και ήταν η καλύτερη από την στιγμή που η πλαζ του ΕΟΤ είναι το μοναδικό μέρος στην πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει παρόμοιες ανοικτές δράσεις.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ΤΑΔΕ ήταν πολύς ενώ το εισιτήριο των 5 ευρώ είχε τον ρόλο της οικονομικής ενίσχυσης του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, άλλωστε η συναυλία έγινε εκ νέου με την ευθύνη του συλλόγου των εργαζομένων σε αυτό. 205 εισιτήρια κόπηκαν ενώ ήταν αρκετοί όσοι βρέθηκαν ξανά και παρακολούθησαν για δεύτερη φορά το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα στιχουργό.

Ο Μανόλης Κλώντζας στα ντραμς, ο Αντώνης Κουμπανάκης στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Ματζαράκης στο τραγούδι, ο Θωμάς Οικονόμου στα πλήκτρα, ο Μιχάλης Πάγκαλος στο μπάσο, η Ξανθούλα Πορφυράκη στο τραγούδι, ο Γιώργης Τσιχλής στο μπαγλαμά και στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Χουλιάρας στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Νίκος Τζώρτζης στην παρουσίαση της εκδήλωσης και στην σύνταξη των κειμένων έδωσαν ξανά τον καλύτερο εαυτό τους κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Η δουλειά των συντοπιτών μας είναι από αυτές που ποτέ δεν κουράζεσαι να δεις και να ακούσεις ξανά και ξανά, πρώτον γιατί συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν υπέροχα Ελληνικά τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο, 31 από τα περίπου 600 που έχει γράψει ο τιμώμενος, και δεύτερον γιατί είναι τιμή για τον κάθε ένα από όλους μας όταν άνθρωποι γνωστοί μας, φίλοι μας, έχουν καταθέσει χρόνο αλλά και ψυχή για ένα τόσο σημαντικό σκοπό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Γιώργος Μανουσάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ευχαρίστησε εκ νέου τους ΤΑΔΕ για την όλη τους προσπάθεια.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ