in , ,

Συνάντηση του Βουλευτή κ. Πλακιωτάκη με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛ.ΓΑ

Συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛ.ΓΑ κ. Μποτό στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Βουλευτής κ. Δερμιτζάκης .
Στα πλαίσια της συζήτησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς και γενικότερα τον αγροτικό κόσμο του Λασιθίου και αναζητήθηκαν άμεσες λύσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού καθώς οι σχετικά ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ολοκληρωτικές ζημιές στην παραγωγή.

Δεδομένου ότι ο Νομός του Λασιθίου είναι σε μεγάλο βαθμό ελαιοκομικός και σε πολλές περιοχές του η ελαιοπαραγωγή αποτελεί τη μοναδική παραγωγή , ο Βουλευτής επισήμανε τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία αντίστοιχα.

Για να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε την ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού του Οργανισμού του ΕΛ.ΓΑ προκειμένου να συμπεριληφθούν οι περιπτώσεις καταστροφής της ελαιοπαραγωγής από έκτακτες καιρικές συνθήκες , γεγονός που μέχρι πρότινος δεν προβλεπόταν.

 Έν συνεχεία ο κ. Πλακιωτάκης έθεσε το θέμα των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα του Προγράμματος ΠΣΕΑ, και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος , ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΛ.ΓΑ κ. Μποτό να επισκεφτεί τον Νομό για να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Λασιθίου και να προβεί τάχιστα στα απαραίτητα μέτρα.