in ,

Σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα – Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους παιδάκι 2 ετών (VIDEO – PICS)

Σφοδρή σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο σημειώθηκε στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας στο στενό με τη Μονή. Από τη σύγκρουση, έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν 15, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο χειριστής της λάντζας, και ένα παιδάκι 2 ετών, ενώ εκφράζονται φόβοι για αγνοούμενους.
Την ίδια στιγμή, έχουν, ήδη, διασωθεί 21 άτομα, ενώ στο Λιμεναρχείο Αίγιναςκρατούνται ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ταχύπλοο εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το τουριστικό σκάφος, που μετέφερε 25 άτομα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αίγινας εξακολουθούν νααγνοούνται επτά άτομα.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη, ενώ στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο νησί μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Ο δήμαρχος Αίγινας, μίλησε για την τραγωδία στο δελτίο ειδήσεων τους ΣΚΑΪ:


 
Την ίδια στιγμή, τραγικές εικόνες περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας για την τραγωδία στην Αίγινα.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λώλη στο Mega:

Περιμέναμε να πάμε στη μονή και μας φώναξαν ότι ένα καράβι συγκρούστηκε με άλλο. Τρέξαμε αμέσως για να βγάλουμε τους ανθρώπους,
Η εικόνα ήταν τραγική. Υπήρχαν άνθρωποι μέσα στη θάλασσα, άλλοι στο καράβι, άλλοι είχαν πνιγεί. Τραγικές εικόνες.
‘Ήταν πάνω από 8-9 άτομα μέσα στην θάλασσα.
Πετάξαμε σωσίβιες λέμβους, ανέβασαμε πάνω στο σκάφος κάποια άτομα, κάναμε μαλάξεις.
Ένα καράβι συγκρούστηκε με ένα ταχύπλοο. Το ταχύπλοο δεν το έχουμε δει ακόμα


Πηγή φωτό: Aeginaportal, saronicmagazine
newpost.gr