in ,

“Σχολικά αποτυπώματα του Γ΄ λευκώματος στην Κριτσά’’,video

 

 

Κατάμεστη η πολιτιστική αίθουσα «Λατώ» στην Κριτσά την Κυριακή το βράδυ 16 Δεκεμβρίου. Αφορμή ήταν η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Γ΄ Ιστορικού λευκώματος του δημοτικού σχολείου Κριτσάς. Τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου της Κριτσάς κατάφεραν και συγκέντρωσαν με την βοήθεια των συγχωριανών τους φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες φτιάχνοντας το λεύκωμα.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του οι ομιλητές Τζιρής Νικόλαος αγιογράφος, Κουτσελάκης Δημήτριος συνταξιούχος εκπαιδευτικός ,Καραμανώλη Σοφία δικηγόρος και κόρη δασκάλας στο παλιό σχολείο της Κριτσάς, Χρονάκης Ιωάννης καθηγητής και Μουντράκη Άννα διευθύντρια του 3ου δημοτικού Αγίου Νικολάου. Γύρισαν πολλά χρόνια πίσω με συγκίνηση πολλούς από τους παρευρισκομένους και στους νεότερους πρόσφεραν την γνώση εκείνων των χρόνων.

 

Την πολύ όμορφη παρουσίαση έκλεισε ο Στέλιος Σιγανός με την κιθάρα του τραγουδώντας ένα τραγούδι γραμμένο πολλά χρόνια πρίν  και μελοποιημένο από τον ίδιο και τον αδερφό του.

Τα μέλη των συλλόγων ευχαρίστησαν και πρόσφεραν κέρασμα σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ,όσους βοήθησαν, τους  χορηγούς επικοινωνίας fonien.gr, τον Δημοσιογράφο Θάνο Κορομπύλια, το lato fm.και την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή και χαιρετισμό απεύθυναν ο Νίκος Ζαχαριάδης πρόεδρος της Κριτσάς,

ο Νίκος Κοκκίνης υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο Εμμανουήλ Κλώντζας Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας  και ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου Εμμανουήλ Μακράκης.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ