in ,

Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε.

Γράφει ο Χαράλαμπος Τζανιδάκης… Προσωπική άποψη και διαμαρτυρία σύμφωνα με το πρόσφατο πρόβλημα δυσλειτουργίας του Αναισθησιολογικού τμήματος στο νοσοκομείο μας, ΓΝΑΝ
Σε ένα ώριμο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο βέβαια πρέπει να αποτελεί και στόχο ενός ευρωπαϊκού (κατά τα προσχήματα και μόνο) κράτους, η άμεση λύση καίριων προβλημάτων και πρωτίστως η πρόληψη αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ικανούς και ασφαλούς παροχής υγείας.
Η μεσοβέζικες λύσεις τύπου δίνω πρόσκαιρα κάποια λύση και βλέπω από αύριο, δεν πείθουν ούτε τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας αλλά κυρίως ούτε και τον ταλαίπωρο πολίτη ασθενή.
Το αίσθημα της εμπιστοσύνης κλονίζεται είτε μας αρέσει είτε όχι και όποιος πει το αντίθετο ψεύδεται.
Πρέπει επιτέλους το κράτος, υπουργείο υγείας, υγειονομική περιφέρεια, διοίκηση νοσοκομείου, να σκύψουν με ευθύνη και επαγγελματισμό πάνω στα προβλήματα που κάνουν το σύστημα να δυσλειτουργεί και να σέρνεται η καλύτερα να <<σπρώχνεται >> από το φιλότιμο και αυτοθυσία ορισμένων εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων σε αυτό.
Ως πολίτες μην περιμένετε την επαφή σας με το σύστημα για να αντιδράσετε, ίσως να μην μείνετε και τόσο ικανοποιημένοι !!!
Εμείς σπρώχνουμε…..!!!!!