in , ,

Στο κρατητήριο λόγω του …μπουφάν!!

Την απίστευτη περιπέτεια που πέρασαν δύο νεαροί φοιτητές από το Ηράκλειο, δεν μπορούν να ξεχάσουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειες τους που έπεσαν θύματα της παρατηρητικότητας μιας γυναίκας και του…αυξημένου ζήλου των αστυνομικών οργάνων!

Όλα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες σ΄ένα από τους πιο κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης. Δύο νεαροί αφού έσπασαν το ψυγείο ενός περιπτέρου πήραν κάποια πράγματα ευτελούς αξίας και έγιναν καπνός. Κλήθηκε η Αστυνομία και μία γυναίκα που το σπίτι της ήταν πάνω από το περίπτερο ισχυρίστηκε πως είδε δύο νεαρούς που φορούσαν ένα μπλε κι ένα κόκκινο μπουφάν να είναι  οι δράστες της ληστείας.

Εκέινη την ώρα ένας νεαρός Ηρακλειώτης  φοιτητής είχε την άτυχη έμπνευση να βγάλει το σκύλο του για βόλτα και έπεσε πάνω στους αστυνομικούς που διερευνούσαν το περιστατικό. Το μπλε μπουφάν που φορούσε έκανε τους αστυνομικούς να συσχετίσουν την παρουσία του στην περιοχή με το περιστατικό, παρότι η παρουσία του σκύλου θα έπρεπε να τους είχε αποτρέψει να το κάνουν.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Μέγαρο κι εκείνος ζήτησε πρώτα να περάσουν από το σπίτι του, που ήταν κοντά, για να αφήσει στο συγκάτοικο του το σκύλο. Ο έτερος νεαρός όταν είδε τους αστυνομικούς μαζί με τον φίλο του ρώτησε τι είχε συμβεί και αφού του εξήγησε ο συγκάτοικος του πως είχε πέσει θύμα παρεξήγησης του ζήτησε να κρατήσει το σκύλο και να περάσει λίγο αργότερα με το μηχανάκι του από την αστυνομία για να τον μετέφερε από εκεί, όταν θα ξεκαθάριζε η κατάσταση.

Οι ώρες περνούσαν, ο νεαρός δεν απαντούσε στις κλήσεις του φίλου του κι εκείνος αποφάσισε να πάει από το Μέγαρο για να δει τι συμβαίνει! Έκανε όμως το μοιραίο λάθος: έβαλε ένα κόκκινο μπουφάν που είχε προχειρο,με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που τον είδαν να το συσχετίσουν με την αρχική μαρτυρία, που έκανε λόγο για δύο νεαρούς με μπλε και κόκκινο μπουφάν.

Τι κι αν εξηγούσε ο δεύτερος νεαρός πως δεν είχε σχέση με την υπόθεση, τι κι αν τους υπενθύμιζε πως οι αστυνομικοί τον είχαν ξαναδεί όταν πήγαν από το διαμέρισμα του τότε που  ο συγκάτοικος του πέρασε συνοδευόμενος από τους άνδρες της ΕΛΑΣ για να αφήσουν το σκύλο, εκείνοι πίστεψαν πως είχαν πετύχει…διάνα και είχαν ξεκαθαρίσει το περιστατικό!

Οι νεαροί πέρασαν τη βραδυά, από το πουθενά στο κρατητήριο και το πρωί βρέθηκαν στο αυτόφωρο, όπου βέβαια ο δικαστής προφανώς και δεν πίστεψε πως το χρώμα των μπουφάν που φορούσαν ήταν αρκετό για νατους καταδικάσει κι έτσι τους άφησε ελεύθερους!

ΠΗΓΗ: cretalive.gr