in

Στον Κρούστα οι Κόκκινοι Σταυροί της Κρήτης

Το Περιφερειακό Τμήμα Αγίου Νικολάου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) διοργάνωσε Παγκρήτιο Εκπαιδευτικό Διήμερο (15 και 16 Νοεμβρίου 2014). Ως χώρος εκπαίδευσης επιλέχτηκε ο Κρούστας και το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Το απόγευμα του Σαββάτου επισκεφτήκαμε τον Κρούστα και ομολογουμένως αντικρίσαμε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Περισσότεροι από 150 εθελοντές Σαμαρείτες ήταν εκεί, από όλη την Κρήτη, με τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές τους.
Αναφερόμαστε σε συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα ευαίσθητους, που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους εμάς, όταν και όποτε τους χρειαστούμε.
Στο Εκπαιδευτικό Διήμερο έλαβαν μέρος τα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Ηρακλείου, Μοιρών, Ρεθύμνου, Χανίων και Κισσάμου.
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ Αγίου Νικολάου Άρης Πάγκαλος μας είπε ότι «η οργάνωση του διημέρου έγινε από το τοπικό τμήμα του ΕΕΣ σε συνεννόηση με το Τμήμα Εκπαίδευσης Σαμαρειτών του ΕΕΣ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή Σαμαρειτών από όλη την Κρήτη. Ο σκοπός της συνάντησής μας είναι η εκπαίδευση των Σαμαρειτών μας, νεότερων αλλά και παλαιοτέρων, καθώς οφείλουμε να ανανεώνουμε συνεχώς τις γνώσεις μας και την εκπαίδευσή μας. Στους νεωτέρους Σαμαρείτες θέλουμε να δώσουμε μιαν ώθηση και έναν ενθουσιασμό και στους παλαιότερους θέλουμε να δείξουμε ότι η δουλειά τους έχει καρπίσει. Αυτή η συνάντηση θα συσφίξει τις σχέσεις των περιφερειακών τμημάτων μεταξύ τους και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιφέρεια της Κρήτης είναι μια από τις ισχυρότερες πανελλαδικά».
Την οργάνωση του προγράμματος εκπαίδευσης είχε ο αρχηγός του Τμήματος Σαμαρειτών Ρεθύμνου, εκπαιδευτής Κωνσταντίνος Καλφούντζος,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ
www.anatolh.com