in , , , ,

Στον Αγιο Λουκά οι Ολλανδοί του τόπου μας…

Για μια ακόμα χρονιά οι φίλοι μας μόνιμοι κάτοικοι στον τόπο μας από την Ολλανδία συναντήθηκαν, όπως κάθε χρόνο κάνουν, για να γιορτάσουν την άνοιξη και την έλευση στο δικό τους Πάσχα  στον Άγιο Λουκά στις Λίμνες.

 Οι άνθρωποι με την ολλανδική και τη βελγική ιθαγένεια, μαζί με τις οικογένειες τους, ετήσια έρχονται σε επαφή στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά. Τα αυγά, το έθιμο και το δικό τους παιχνίδι,  κρυμμένα στους θάμνους και πίσω από τα δέντρα είχαν χρωματιστεί από τους γονείς και παίδεψαν τους μικρούς μέχρι να τα βρουν. 
Η κάθε οικογένεια έφερε και το δικό της φαγητό και  τα ποτά και όλοι μαζί πέρασαν ευχάριστες στιγμές με παιχνίδια και τραγούδι στην συγκεκριμένη περιοχή που πλέον θεωρούν σαν και δικό τους στέκι. Φέτος, όπως πληροφόρησαν την ΑΝΑΤΟΛΗ, μια Ελληνική οικογένεια από το Ρέθυμνο, επίσης είχε επιλέξει τον Άγιο Λουκά για να περάσει την ήμερα της και σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώθηκε με την μεγάλη παρέα που ήδη βρίσκονταν εκεί. 
«Από αυτή τη στιγμή είχαμε κοινά τρόφιμα που θεωρήσαμε ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χειρονομία . Αυτό είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους όλοι θέλουμε να είμαστε στην υπέροχη χώρα σας και μας. Ηρεμία, μικρή πίεση καλές καιρικές συνθήκες και υπέροχοι άνθρωποι που πραγματικά θες να μοιράζεσαι μαζί τους, όπως άλλωστε κάνετε και εσείς μαζί μας.» σχολίασε Ολλανδός που μόνιμα μένει με την οικογένεια του εδώ και σίγουρα η δήλωση του αντιπροσωπεύει και όλους τους άλλους.   
Έχουν δείξει άλλωστε όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του τόπου μας που κατάγονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης το πόσο πολύ σέβονται το περιβάλλον μας, τα ήθη και τα έθιμα μας αλά και πόσο διψούν να μοιράζονται χρόνο με όλους μας.

ΘΑΝΟΣ Κ.