in , , ,

"Η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα δεν πρόκειται να καταλαγιάσει. "


 

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές της κυβέρνησης σε ότι άφορα και τα θέματα της εργασίας έδειξαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκανα την δική τους συγκέντρωση στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

 Με βασικό τους σύνθημα το «Ούτε εφησυχασμός, ούτε αυταπάτες. Καμία αποδοχή τετελεσμένων.» κατείγγειλαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και τις ηγεσίες του εργατικού κέντρου  και των συμβιβασμένων φιλεργοδοτικών σωματείων και συλλόγων που όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτα ώστε να φτάσει το μήνυμα της απεργίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όχι μόνο δεν φρόντισαν να πάρουν μέτρα για να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι αλλά κρύβονται σαν τα ποντίκια μακριά από το κέντρο της πόλης για να μην αντικρύσουν τα μάτια των εργαζομένων που αγωνιούν για το ψωμί τους, όπως τόνισε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ομιλία του. 

«Η ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, με τα νέα αντεργατικά μέτρα, αλλά και η «ουρά» νέων αντεργατικών σχεδίων που το ακολουθούν – και που μόνο προσωρινά έμειναν στην άκρη – δείχνουν για μια φορά ακόμα ότι η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα δεν πρόκειται να καταλαγιάσει. Στο αντεργατικό «πακέτο» δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Μόνο ο όγκος του μεγαλώνει σε κάθε «επικαιροποίηση» και η συσκευασία του αλλάζει περιτύλιγμα.» είπε ακόμα. «Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία δεν είναι μια μάχη «εκ των υστέρων», όπως θέλουν να την εμφανίζουν ορισμένες δυνάμεις που έχουν σκοπό να την υπονομεύσουν, αλλά μια κρίσιμη ταξική μάχη. 
Εξίσου επικίνδυνες, όμως, είναι και εκείνες οι δυνάμεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα παραπέμπουν – και τα υποτάσσουν – στην «κυβερνητική εναλλαγή», στη «σωτηρία» που θα φέρει η «κυβέρνηση της αριστεράς», της «εθνικής σωτηρίας», ή όπως αλλιώς την ονοματίζουν. Είναι αυτοί που λένε στους εργαζόμενους ότι η απεργία είναι «χαμένη υπόθεση» και ότι η ψήφος τους είναι αυτή που θα δώσει διέξοδο, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο.» τονίστηκε ακόμα ενώ ζητήθηκε: 
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα επιδόματα, να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας, να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. 
Ζητούν ακόμα τα μέλη του ΠΑΜΕ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια, να σταματήσει κάθε κατάσχεση και να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ζητήθηκε από όλους να μη σταματήσουν τον αγώνα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ